In 2017 spraken we het voor het eerst uit, Showband Marum wil deelnemen aan de WAMSB Wereldkampioenschappen in Calgary, Canada. Het zal de eerste keer worden dat de vereniging ‘de grote plas’ oversteekt om op te treden. Inmiddels kunnen we zeggen, we gáán! De tickets zijn geboekt en er wordt hard gewerkt aan het instuderen van het showprogramma.

Wil je ons financieel steunen in onze reis naar Calgary? Doe mee aan onze Tientjesactie. Meer informatie? Neem contact met ons op door te mailen naar [email protected].

Sinds het uitspreken van ons doel om naar Canada te gaan hebben we niet stilgezeten. Hieronder houden we jullie op de hoogte van de laatste vorderingen richting Calgary 2019. Lees en beleef mee!

2 juli 2019 – dinsdag
Een pittig eerste dagje in Calgary. Maar we hebben alles voor elkaar! Alle instrumenten staan in het hotel en we hebben de eerste repetitie achter de rug! Het diner: pizza! Lees het dagverslag hier en bekijk de nieuwe vlog!

1 juli 2019 – maandag
De eerste dag van de Calgary reis is voorbij. Een extra lange dag, we vlogen onderweg maar liefst acht uur terug in de tijd. Een uitgebreid dagverslag kun je hier lezen en ook een nieuwe vlog is te zien op onze website en sociale media.

30 juni 2019 – zondag
Bijna bijna bijna! Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover! De tourbooks zijn geprint, de koffers gepakt. We zijn er klaar voor! Morgenochtend verzamelen we om 8:00 uur bij Ons Centrum voor een laatste update, een kop koffie/thee en dan stappen we in de bus. Om 9 uur verlaten we Marum en zetten we koers naar Schiphol. Wil je ons volgen? Hou deze pagina in de gaten! Het programma per dag is hier te lezen. Om jullie mee te laten genieten van onze avonturen zullen we regelmatig berichten op onze sociale media en website posten (voor zover mogelijk) en zullen we regelmatig een nieuwe vlog uploaden. Die plaatsen we op onze Facebookpagina, Youtube-kanaal en hier op de website.

27 juni 2019 – donderdag
Een drukbezochte uitzwaairepetitie vanavond op het evenemententerrein, heerlijk! Aan een vol veld publiek konden we vanavond ‘Retrospection’ in ons eigen dorp laten zien, voor we aanstaande maandag naar Calgary vertrekken. Naast de uitzwaairepetitie was er vandaag meer aandacht voor onze reis naar Calgary. Trompettist en werkgroeplid Jetty mocht vanmiddag in de radio-uitzending van Karel op Noord van RTV Noord iets vertellen over de reis en vanavond was ze te gast in het nieuwsprogramma Noord Vandaag. Nog drie dagen, dan gaan we!

23 juni 2019 – zondag
Het is tijd om af te tellen. Nog 8 dagen en dan stappen we in het vliegtuig naar Calgary! De afgelopen weken is er dagelijks intensief overleg binnen de werkgroep en met de organisatie om de puntjes op de i te zetten voor we kunnen vertrekken. eTA formulieren voor iedereen geregeld? Check. Paklijst verstuurd? Check. Nog één week voor vertrek. De week waarin de koffers gepakt gaan worden, waarin nog drie repetities op het programma staan en waarin we een uitzwaairepetitie organiseren om nog één keer de show te kunnen laten zien in onze omgeving. Donderdag 27 juni aanstaande op het evenemententerrein in Marum. Vanaf 20:30 uur is een ieder van harte welkom om te kijken, om 21:00 uur laten we de show ‘Retrospection’ zien. Wij zijn er klaar voor!

10 juni 2019 – maandag
De tijd gaat snel en zo zijn we alweer een week verder! Over drie weken stappen we ’s morgens in Marum in de bus om halverwege de middag vanaf Amsterdam richting Canada te vliegen. De laatste weken voor vertrek zijn aardig volgepland. Afgelopen week lanceerden we onze tientjesactie – waarmee we hopen de kosten van de onverwachte kostenpost van meer dan 6.000 euro te drukken, mocht euphoniumspeler en werkgroeplid Matthijs in de uitzending van Ballistic Brass iets vertellen over onze reis, hadden we (een extra) repetitie op donderdagavond en ging de geplande Taptoe in Beilen wegens slechte weersomstandigheden helaas niet door. Ook was trompettist en werkgroeplid Jetty zaterdagochtend te gast bij Omroep Westerkwartier om te vertellen over de reis en de tientjesactie. De komende weken staan nog diverse repetities in de agenda, want we willen natuurlijk wel een topshow neerzetten. Aankomende zaterdag (15 juni) zijn te we vinden in Assen, waar we deelnemen aan het ODSC. Wij hebben er zin in!

2 juni 2019 – zondag
Nog maar vier weken en dan is het al zover! Dan stappen we in maandag 1 juli in het vliegtuig, op weg naar Calgary. Op naar onze deelname een de WAMSB Wereldkampioenschappen en de Stampede Parade. Alle leden en meereizende vrijwilligers hebben er enorm veel zin in!

De afgelopen periode is hard gewerkt aan Retrospection, de show waarmee we het showveld gaan betreden. Komende vrijdag laten we Retrospection voor het eerst zien in Beilen, tijdens Taptoe Beilen. Een week later, op zaterdag 15 juni zijn we te vinden in Assen tijdens het ODSC.

De komende weken staan nog diverse showrepetities op het programma op diverse locaties in Marum en omgeving. Weten waar we zijn? Hou onze sociale media in de gaten!

20 maart 2019 – woensdag
Wauw! Wat een mooie reacties hebben we van jullie mogen ontvangen na de bekendmaking dat we dan echt naar Calgary gaan dit jaar! Bedankt! Inmiddels hebben we alweer een nieuwe update, afgelopen nacht hebben we het bericht ontvangen dat we ook deel mogen nemen aan de grote Stampede Parade. Een grote parade tijdens de Calgary Stampede feesten waar zo’n miljoen bezoekers langs de kant zitten, wat een eer!

19 maart 2019 – dinsdag
We gáán! Eindelijk kunnen we het echt zeggen. Na maanden van voorbereidingen en de zoektocht naar geschikte tickets hebben we precies een week geleden de tickets geboekt. Op maandag 1 juli zullen we via Toronto naar Calgary vliegen. Elf dagen later, op 11 juli stappen we in Calgary weer in het vliegtuig naar Amsterdam, waar we 12 juli aankomen. Lees hier het volledige bericht over deze update.

Februari 2019
De eerste stappen zijn gezet. Showstappen dan. Begin januari zijn we gestart met de eerste showrepetities voor onze nieuwe show Retrospection. De sfeer is goed en iedereen kijkt er naar uit straks hopelijk naar Calgary af te mogen reizen. Ondertussen heeft de werkgroep regelmatig contact met de Canadese organisatie. Zij onderzoeken onder andere de mogelijkheden voor ons tot het lokaal huren/lenen van instrumenten, zodat we niet alles mee hoeven te nemen.

30 december 2018 – zondag
De laatste update is even geleden, maar we hebben zeker niet stil gezeten. Vanaf september zijn we begonnen met het instuderen van muziek van een nieuwe show, die we hopen straks in Calgary te mogen laten zien tijdens de Wereldkampioenschappen. De nieuwe show, die de naam Retrospection zal gaan gaan dragen, vertellen we het levensverhaal. Van het begin naar het einde, een retrospection op het leven.

Ondertussen zijn de leden al flink aan het sparen voor de Calgary reis. Zo is er de afgelopen maanden regelmatig gewerkt op het TT circuit tijdens grote evenementen, zoals de TT, de Gamma Racing Days en de British SuperBikes. Bij de Albert Heijn in Marum staat sinds deze maand een zuil waar emballagebonnen in gedoneerd kunnen worden, maar ook op individuele basis werden acties op touw gezet. Zo verkopen een aantal leden zelfgemaakte kaarten. Interesse of meer weten hierover? Neem contact met ons op door te mailen naar [email protected].

5 maart 2018 – maandag
De eerste actie om geld in te zamelen voor Calgary wordt gecommuniceerd met het publiek. Zoals ieder jaar verkoopt de Showband dit jaar Paaseitjes! Een zakje van 200 gram kost €2,- en de leden gaan actief aan het verkopen.

29 december 2017 – vrijdag
De afgelopen maanden zijn het bestuur en de Calgary-groep druk bezig geweest met het inwinnen van informatie en het maken van een ruwe planning. Op 29 december 2017 wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor leden, oud-leden, familie en vrienden van Showband Marum. Hier wordt bekend gemaakt welke periode wij naar Calgary af willen reizen en hoe we dit willen bereiken. De specifieke informatie die besproken is, kunnen we helaas nog niet bekend maken, maar het ziet er veelbelovend uit!

18 september 2017 – maandag
Tijd om onze ambitie wereldwijd bekend te maken! Dat doen we door een persbericht te verzenden naar diverse media en door onze eigen sociale media volop te benutten. We maken een aparte facebookgroep aan waarin iedereen die dat wil ons kan volgen en binnen een dag is de groep al gegroeid met zo’n 100 personen. Bedankt!

15 september 2017 – vrijdag
Vanavond staat er een toekomstvergadering gepland in onze vaste repetitielocatie Ons Centrum. We kijken terug op het WMC en krijgen het nieuwe doel te horen, Calgary 2019! Wauw! Tijdens het laatste weekend van het WMC zijn we door een corpsmanager van de Calgary Stampede Showband uitgenodigd om in 2019 naar Canada te komen om daar mee te doen aan de WAMSB (World Association of Marching ShowBands) wereldkampioenschappen. De reacties zijn enthousiast en dat is natuurlijk wat bestuur en instructie graag wilden horen.