Taptoes, parades en wedstrijden in binnen- en buitenland…
Meedoen in de top van Europa…
Een jonge, gezellige en dynamische groep…
Vernieuwende, originele showprogramma’s…

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is Showband Marum wat voor jou! Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om lid te worden van Showband Marum.

Als je al een instrument bespeelt of al guard-ervaring hebt, dan kun je met ingang van het nieuwe seizoen (plm. oktober) gelijk deelnemen aan de repetities. Als je nog geen ervaring hebt, of juist iets heel anders wilt uitproberen dan kan dat natuurlijk ook. Lees hier meer over onze opleidingen. Je kunt in gesprek met een van onze staffleden om te bespreken wat je graag zou willen en waarbij je je interesses kan aangeven. We gaan dan gezamenlijk kijken wat de vervolgstappen zijn, zodat je zo snel mogelijk mee kunt doen en een plekje kunt krijgen in Showband Marum.

Speel je saxofoon, dwarsfluit, piccolo, trompet, bugel, mellofoon, bariton, euphonium, trombone of bas? Kom dan onze blazerssectie versterken! Is drummen meer wat voor jou? Dan kun je bassdrum, snare, tenor of cymbals gaan spelen bij het fieldpercussion. Wanneer je marimba, vibrafoon, xylofoon of percussion speelt kun je in de pit gaan spelen en wanneer je meer iets hebt met dans, vlaggen, rifles en sabels, dan kun je deel uit maken van de guard. In het zomerseizoen ben je als guard onderdeel van de showband, in het winterseizoen doe je mee aan de CGN wedstrijden met Intension.

De shows worden altijd in eigen beheer geproduceerd en muzikaliteit staat hoog in het vaandel bij Marum. De showmuziek wordt door onze conservatorium geschoolde instructeurs gearrangeerd en kan eventueel op maat worden geschreven. Dus schroom niet, erg veel ervaring is niet vereist. Ervaring met showlopen is ook niet noodzakelijk, menig lid komt uit de HaFaBra-wereld en rent in ‘no time’ al toeterend of trommelend over het veld. Naast de vaste instructie krijgen instructie en leden van Showband Marum regelmatig advies van nationale én internationale deskundigen op het gebied van show en muziek.

Je vraagt je natuurlijk af wat je kunt verwachten als je lid word van Showband Marum. Lid zijn van Showband Marum zorgt voor een redelijk volle agenda. Met name in de weekenden, want dan wordt er gerepeteerd en opgetreden. De band repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. In het winterseizoen wordt er binnen gerepeteerd in Ons Centrum aan de Kruisweg in Marum. In het zomerseizoen wordt er gezamenlijk met de colorguard buiten gerepeteerd op verschillende locaties in Marum en omgeving. In de zomer wordt er naast de vrijdagavond ook vaak op zaterdag gezamenlijk gerepeteerd. De guard traint gedurende de zomerperiode ook op maandagavond, van 19:00 tot 21:30 in ’t Hörnhuus te Kornhorn. In de winterperiode trainen zij als Intension op woensdagavond van 19:00 tot 21:00 in de gymzaal van ’t Sterrenpad in Nuis.

De optredens bestaan meestal uit taptoes en parades door heel Nederland, maar Showband Marum wordt ook regelmatig uitgenodigd voor optredens in het buitenland. In het weekend zit je dan ook geregeld in de bus op weg naar een optreden: veel gezelligheid en je komt nog eens ergens!

Naast de ‘reguliere optredens’ doet Showband Marum mee aan verschillende wedstrijden. In juni vinden altijd de Open Dutch Showcorps Championships plaats, het NK voor showkorpsen. Marum neemt hier regelmatig aan deel. Eens in de vier jaar vindt in juli/augustus het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats in Kerkraden, hier neemt Marum altijd aan deel. Lees hier meer over de behaalde resultaten.

Spreekt bovenstaande jou aan? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op!