Toeten & Blazen
Toeten & Blazen is een project dat jaarlijks plaatsvindt op CBS de Bron en OBS de Springplank in Marum. Het project wordt georganiseerd door Showband Marum in samenwerking met Chr. Muziekvereniging Harmonie Marum. Op dinsdag worden, tijdens de uren die staan voor de creatieve lessen, muzieklessen verzorgd door een muziekdocent

Voor Toeten & Blazen hebben we het schooljaar verdeeld in twee halve jaren. Tijdens het eerste halve jaar draait het project op CBS de bron en het tweede halve jaar draait het project op OBS de Springplank. Gedurende 16 weken leren de leerlingen uit groep 5 noten lezen, verschillende ritmes lezen en natuurlijk blazen op een instrument. Halverwege de lesperiode vindt een tussentijdse presentatie plaats en na 16 weken wordt het concert afgesloten met een eindconcert. De lessen worden verzorgd door Trienke Gietema.

Clinics & Workshops
Leren vlaggen, zelf instrumenten maken en/of kennis maken met toeters en trommels? Het kan! Wij kunnen op locatie een clinic of workshop verzorgen. Werk je op een BSO, kinderdagverblijf of school en op zoek naar een (buitenschoolse) activiteit? Wij kunnen je een leuk en gevarieerd programma aanbieden. Neem voor meer informatie contact met ons op door te mailen naar [email protected].