Op initiatief van een aantal oud-leden van Showband Marum wordt in 2012 Bigband & Zo opgericht. We kunnen Bigband & Zo het best beschrijven als een showorkest. Een extra uitgebreide bigband met een grotere bezetting. Gezelligheid en kwaliteit staat centraal in dit gezellige orkest.

Bezetting
Alle instrumentgroepen kunnen deel uitmaken van Bigband & Zo. Op dit moment bestaat de blazerssectie uit trompetten, bugels, trombones, hoorns, baritons, alt- en tenorsaxofoons, fluiten en een klarinet. Naast een blazerssectie is er een ritmesectie met een elektrische gitaar, keyboard, percussie en drums.

Muziek
Tijdens de repetities worden muziekstukken gerepeteerd in bigbandstijl. De partijen zijn daarbij zoveel mogelijk aangepast aan het individuele niveau, waardoor alle muzikanten tot hun recht komen.

Repetities en optredens
Drie keer per maand wordt onder enthousiaste leiding van Hans Jonker gerepeteerd op de woensdagavond. De repetities vinden plaats in de Vrijborg, Nieuweweg 80 te Nuis, van 19:30 tot 22:00 uur. Bekijk hier de agenda.

De ambitie is om een aantal optredens per jaar te verzorgen, bijvoorbeeld tijdens festivals en feesten. Maar ook concerten in samenwerking met andere muzikanten, zangers en zangeressen. Jaarlijks organiseert Bigband & Zo zelf een themaconcert in het BaronTheater in Opende.

Wil je meer weten over Bigband & Zo, neem dan contact op of kom gezellig vrijblijvend langs op een repetitieavond.