Naast muziekopleidingen biedt Showband Marum ook een guardopleiding. De vereniging heeft verschillende niveau’s voor guardleden. Deze worden aangegeven met Kids, Cadets, Juniors en A-guard. Intension Kids is de jongste guardgroep van Showband Marum. Guardleerlingen starten bij de Intension Kids en stromen in de loop de jaren door naar de A-guard.

In september 2016 is Showband Marum opnieuw gestart met de Intension-guardopleiding. De groep doet op dit moment nog niet mee aan de wedstrijden van Colorguard Nederland, maar zal dat in de toekomst wel gaan doen.  De A-guard doet aan deze wedstrijden mee onder de naam United – Northern Winterguard, een samenwerking tussen Showkorps D.I.N.D.U.A. – Oldekerk en Showband Marum.

De lessen aan de Intension Kids zijn op woensdagmiddag van 17:30 tot 18:30 uur. De lessen worden gegeven in de gymzaal van ’t Sterrenpad in Nuis en worden verzorgd door Femke van der Veen en Roanne Kits. Wil je meer weten over de opleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar [email protected]