Twaalf dagen zijn we op stap. Twee daarvan staan in het teken van reizen, tien blijven over om gevuld te worden met optredens, repetities en sightseeing. Dat gaan we zeker doen! Check hieronder het programma tijdens onze Calgary reis!

Maandag 1 juli
Maandag 1 juli is een reisdag. De dag dat de reis waar we al zolang naar uitkijken en naartoe werken begint. Om 9:00 vertrekken we vanaf Ons Centrum met de bus van Wiebenga Reizen naar Schiphol. Komen uitzwaaien mag!

Vluchtgegevens:
TS 341 | 15:00 uur (NL tijd) – 17:20 uur (Canadese tijd) | Amsterdam > Toronto
TS 877 | 19:45 uur – 22:00 uur | Toronto – Calgary

Dinsdag 2 juli
Vanochtend zullen we het rustig aan doen. Bijkomen van de reis, kwartiermaken in de accommodatie. Boodschappen doen. In de middag doen we het rustig aan en ’s avonds gaan we nog even knallen!

Woensdag 3 juli
Time to meet de Dutch! Vandaag gaan we op stap. Via een oom van frontensemble-speler Tom, Martien Huijzer, kunnen we vanavond een optreden verzorgen voor een grote groep Nederlanders en hebben we ook de mogelijkheid daar eerder op de dag al te repeteren. We reizen daarvoor af naar Didsbury, ongeveer 100 kilometer van Calgary. Martien zorgt voor het vervoer van de leden, begeleiders en instrumenten. Samen met een vriend, Jan Broekman heeft Martien alles geregeld voor ons deze dag.

Donderdag 4 juli
De dag voorafgaand aan de start van de belangrijkste activiteiten! Daarom heeft de organisatie een ‘welcome BBQ’ gepland, waarbij we uitgenodigd zijn. In de ochtend en aan het begin van de middag zullen we in de omgeving gaan repeteren. Halverwege de middag vertrekken we voor de openingsceremonie naar het Stampede Park.

Vrijdag 5 juli
De eerste echte optredensdag in Calgary! Vandaag mogen we deelnemen in de Stampede Parade 2019. Eén van de drukbezochtste activiteiten van de Calgary Stampede periode. Aan de kant zitten zo’n 350.000 bezoekers en via de live uitzending kijken ook nog zo’n 10 miljoen mensen mee.

De parade start vroeg in de ochtend en de te lopen route is 1,5 tot 2 uur. Er zijn zo’n 113 deelnemers aan de parade en wij zijn nummer 24. Na afloop van de parade gaan we terug naar onze accommodatie en staat een repetitie op het programma.Zaterdag 6 juli

Vandaag beginnen de WAMSB wedstrijden en staat de eerste halve finale op het programma. Wij hoeven daarin niet op te treden, maar gaan die wel bekijken. Eerder op de dag mogen we tussen 13:00 en 13:40 repeteren in het Saddledome, waar de wedstrijden plaatsvinden. Voorafgaand aan de start van Prelims A mogen we een optreden verzorgen.

Zondag 7 juli
Dag twee van de wedstrijden en showday voor ons! In de ochtend staat een repetitie op het programma tot aan het begin van de middag. Halverwege de middag worden we door de organisatie opgehaald om naar de Nova Scotia Saddledome te gaan voor de Prelims B. Om 19:35  (03:35 Nederlandse tijd) is het showtime!

Maandag 8 juli
Finalsday! De 12 beste resultaten van Prelims A en B mogen door naar de finals. Uiteraard hopen wij daarbij te zitten. Daarom staat overdag een showrepetitie op het programma. De finale start om 18:00 uur. Ook hebben we vandaag een jarige in de groep, Jacco wordt 16!

Dinsdag 9 juli
Een vrije dag na alle repetities en wedstrijden. Deze dag kunnen en mogen de leden zelf invullen. Downtown Calgary, Calgary Zoo, sightseeing. Er is van alles mogelijk!

Johnston Canyon Trail

Moraine Lake


Woensdag 10 juli
Wederom een jarige vandaag, we zetten 23 kaarsjes op de taart van Robert! Vandaag staat een uitje op het programma, naar het nationaal park in Banff. Tomas heeft een tour geboekt. Om 8:30 uur worden we met een bus opgehaald. We gaan onder andere naar het stadje Banff, het Hoodoos Viewpoint, Lake Louise of Moraine Lake en naar de Johnston Canyon wandeling.  Op naar een mooie dag!

Donderdag 11 juli

Time to go home! De derde jarige deze reis! Sjoke wordt 45, gefeliciteerd! Deze dag staat in het teken van inpakken, opruimen en de start van de terugreis. Om 15:00 uur lokale tijd worden we op het vliegveld van Calgary verwacht. Daar vandaan gaan we middels een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Vluchtgegevens:
TS 344 | 19:30 uur (Canadese tijd) – 12:40 uur (NL tijd) | Amsterdom > Toronto

Vrijdag 12 juli
Onderweg naar huis vliegen we acht uur vooruit in de tijd. Na een vlucht van ruim 10 uur is de verwachte aankomsttijd 12:40 uur op Schiphol. Daar staat de bus van Wiebenga reizen voor ons klaar om ons weer naar Marum te brengen. Daar is de mogelijkheid aanwezig om nog even na te praten onder genot van een hapje en een drankje.