Op 1 juli vertrekken we naar het Canadese Calgary om mee te doen aan Wereldkampioenschap voor showkorpsen van de muziekbond WAMSB. Met deze 11-daagse reis is een investering van meer dan 60.000 euro gemoeid. De leden hebben zelf het grootste bedrag neergelegd, maar de vereniging houdt nu een tientjesactie om de kosten zoveel mogelijk te drukken. “Helaas zijn we geconfronteerd met extra kosten, die we niet hadden kunnen voorzien. We hopen dat familie, vrienden, oud-leden, inwoners van Marum en andere fans ons een klein beetje willen steunen in het waarmaken van deze droomreis”, zegt muzikant Matthijs van Houten.

De vereniging is al maanden bezig met het organiseren van de reis. De organisatie kon echter pas een maand geleden duidelijkheid geven over de slaaplocatie en de huur van instrumenten. “Helaas zijn we genoodzaakt om toch van een andere slaapaccommodatie gebruik te maken, maar dit kost meer geld dan wat we hebben begroot”, legt Matthijs uit. “We hebben nu een slaapplaats voor tien nachten op de universiteitscampus in Calgary, vlak naast het Olympische schaatsstadion. In totaal gaat het echter wel om een bedrag van meer dan 6000 euro dat op dit moment nog niet gedekt is. Alle leden hebben zelf al zo’n 1.450 euro betaald. We kunnen niet van ze vragen om nóg eens honderd euro te betalen. Sommige families gaan met meerdere leden die kant op.”

Tientjesactie

De vereniging heeft een tientjesactie bedacht, waarbij de leden op zoek gaan naar een flink aantal donaties van één, twee, drie of vijf tientjes. “Met een tientje sponsor je al de extra kosten voor een slaapplaats van een lid per nacht”, zegt Matthijs. “Met een donatie van twee tientjes lever je een bijdrage aan het ontbijt voor de hele club. Voor drie tientjes kunnen we de leden een lunch bezorgen. Iedereen die vijf tientjes doneert, helpt ons enorm met het verzorgen van het diner voor de leden.”

Wat kun je doneren? 

Eén tientje: je levert een bijdrage aan een slaapplaats voor één van de leden

Twee tientjes: je sponsort het ontbijt voor de hele club en je krijgt via een vlog op onze sociale media een persoonlijk bedankje

Drie tientjes: je levert een bijdrage aan de lunch voor de hele club en je krijgt via een vlog op onze sociale media een persoonlijk bedankje

Vijf tientjes: je doneert een avondmaaltijd voor de veertig leden. Je krijgt natuurlijk een bedankje via een vlog en we sturen je een ansichtkaart vanuit Calgary thuisgestuurd.

“Deze trip is voor ons echt een droomreis”, zegt Matthijs. “Showband Marum trad nog nooit op buiten Europa. Ik hoop dan ook dat een hoop oud-leden ons willen steunen.”

Hoe kan ik doneren? 

Iedereen die een donatie wil doen, kan geld overmaken op rekeningnummer NL35 RABO 0326 9398 65 of gebruik maken van deze Tikkie. Stuur ons wel even een mailtje op [email protected], zodat we weten wie allemaal heeft gedoneerd en we dus ook een persoonlijk bedankje kunnen sturen. Je mag het tientje of de tientjes natuurlijk ook gewoon geven aan één van de leden!