5

Calgary – dinsdag 2 juli

Dinsdag 2 juli
(geschreven 2 juli, 23:30 uur Canadese tijd – 3 juli, 07:30 uur Nederlandse tijd)

De eerste nacht in Canada zit erop. Na een lange vlucht, een hectische overstap en een kortere tweede vlucht heeft iedereen in de Kananaskis hall, waar we de komende periode verblijven, zijn/haar bed opgezocht. Begeleiders Tomas, Bert en Johan waren vanochtend al vroeg uit bed om een supermarkt op te zoeken voor de eerste boodschappen voor het ontbijt. Na aankomst in Calgary gisteren konden we de huurauto die we in Nederland alvast gereserveerd hebben ophalen en die is de komende periode maar al te praktisch voor bijvoorbeeld de boodschappen die we nodig hebben.

We kunnen het vanochtend rustig aan doen. We beginnen met het inhalen van een paar uur slaap. Rond half 10 komen de boodschappenmannen terug en wordt het ontbijt klaargemaakt. Ook staat dagelijks een corpsmeeting ingepland na of tijdens het ontbijt, om de planning voor die dag door te nemen. Een groot deel van het programma hebben we vooraf al in kunnen vullen, maar zoals het te verwachten is verandert er altijd wel iets.

Stef en Johan zijn onderweg met de Penske truck!

Vanaf 12 uur kunnen we de truck ophalen die we gehuurd hebben om het frontensemble en de slagwerkinstrumenten mee te vervoeren. Een aantal leden gaat mee om alles in te laden en te dubbelchecken dat alles wat we nodig hebben er ook is. Zo wordt bijvoorbeeld nog een geluidsbox geregeld voor het afspelen van de samples. Ook mogen ze vast een kijkje nemen op het Stampede terrein en dat maakt best indruk! De rest van de leden heeft vrije tijd en iedereen besluit om richting CF Mall te gaan, een groot winkelcentrum zo’n 2,5 kilometer verderop. De wandeling die kant is op verschillende manieren mogelijk en iedereen komt via een andere route aan.

Uitzicht vanaf de parkeerplaats van de Calgary Stampede Showband


CF Mall is een groot overdekt winkelcentrum met vooral veel kleding- en sieradenwinkels. Naast de mall is een supermarkt, waar de leden (en begeleiders ;)) wat inkopen kunnen doen. Het water in de accommodatie is behoorlijk voorzien van chloor en dat vindt niet iedereen even prettig. Ook wat te hapjes voor de avond zijn veel gekochte producten.

We spreken af rond 15:00 uur weer in de Kananaskis Hall te zijn voor het klaarmaken van de instrumenten en een ‘tussendoor lunch’. Van de organisatie hebben we een aantal tijden toegewezen gekregen om op P10, een parkeerplaats in de omgeving van de Hall te repeteren. Daar kunnen we vandaag van 17:30 tot 21:00 terecht. Omdat we de dag wat later zijn begonnen plannen we het avondeten na de repetitie.

Het klaarmaken van de instrumenten duurt wat langer dan verwacht. Zo is een van de carriers verkeerd geleverd en moeten de toeters nog even goed schoongemaakt worden. Om ervoor te zorgen dat alles goed voor elkaar is kiezen we ervoor de repetitie anderhalf uur later te starten.

Repetitie op P10

Rond kwart voor 7 lopen we naar P10 om nog twee uurtjes te repeteren. Even wat actie in de benen is niet verkeerd en ook aan de leden merken we dat de repetitie goed valt. We nemen het Canadese volkslied nog door, die staat morgen op de speellijst. Na de repetitie pakken we gezamenlijk het vrachtwagentje in en gaan terug naar de Kananaskis Hall. Daar zijn de begeleiders inmiddels terug na een bezoekje aan de Walmart én hebben ze lekkere pizza’s klaarstaan! Die vallen bijzonder goed. We sluiten de dag af met een laatste corpsmeeting, een drankje en we zetten vlog 3 online. Door naar dag 3, meeting the Dutch!

Pizzaaaa!

Bekijk dag 2 in beeld!

Reacties ( 5 )

 1. Reply
  a c van Keulen wiertsemazegt

  Nou dat was best een drukke eerste dag na toch ook wel een zware reis en korte nacht.
  Hopelijk gaat alles goed komen luitjes
  Zet hem op , leuk om jullie zo te volgen

 2. Reply
  Bea van Dijkzegt

  Gezellig zo met z’n alle. Kan niet wachten op het nieuws van morgen. Petje af voor degene die dit allemaal al vanuit Nederland hadden geregeld. Welterusten allemaal

 3. Reply
  Marritzegt

  Super leuk jullie via de verslagen en vlogs te kunnen volgen! Heel veel plezier en succes daar, wat een gave trip!!

  Marrit

 4. Reply
  oma van de vijfzegt

  geweldig om jullie zo bezig te zien
  kan het mooi volgen doe jullie best en geniet er van

 5. Reply
  oma van de vijf zegtzegt

  wat geweldig zo,n parade en al die mensen
  super leuk dat wij dit zo kunnen volgen
  ben er blij mee
  wens jullie nog veel plezier en doe jullie best gr oma

Plaats een reactie