Nog geen reacties

Zaterdag 8 september feestelijke taptoe in Opende!

Op zaterdag 8 september wordt er door Samenwerkende Jeugdkorpsen (SWJK) Marum/Opende een feestelijke taptoe georganiseerd.  SWJK is het gezamenlijke jeugdkorps van Showband Marum en Bicycle Showband Crescendo Opende dat in 2005 is opgericht.  De bijzondere samenwerking tussen de twee korpsen om jeugdleden op te leiden werpt inmiddels zijn vruchten af. De agenda van de jeugdband is dit seizoen al fantastisch goed gevuld met verscheidene optredens, wedstrijden en festivals in het noorden van het land. Hoogtepunt van het seizoen is dat SWJK op 9 juni voor maar liefst de vijfde maal op rij Nederlands Kampioen werd in de jeugdklasse.

Om deze prestatie en de prachtige samenwerking te vieren, organiseert SWJK op 8 september een feestdag voor de leden van de korpsen. ‘s Avonds zal er voor alle belangstellenden een taptoe plaatsvinden waar SWJK, Showband Marum en Bicycle Showband Crescendo Opende hun shows zullen presenteren;

SWJK Marum/Opende:
SWJK presenteert in 2012 haar show “DANCE!”. De nummers die worden gespeeld zijn Jump van Van Halen, Somebody that I used to know van Gotye, De Bestemming van Marco Borsato, een samba, en Barbra Streisand van Duck Sauce. De leden hebben deze hippe nummers voor het grootste deel zelf gekozen. Samen met de choreografie, de drill, en de visuele ondersteuning van de guard weet SWJK het publiek iedere keer weer te vermaken! SWJK won dit seizoen met “DANCE!” het NK show in Assen en het Jeugdfestival in Stiens.

Showband Marum:
Showband Marum presenteert haar show “Rapsodia Real”.  Letterlijk vertaald uit het Spaans is het een “vorstelijke rapsodie” waarmee de showband de taptoe- en wedstrijdvelden dit jaar betreedt.  Uitgangspunt van de show is het Spaans getinte “Innuendo”. Een imponerend, maar toch relatief onbekend nummer van Queen. De show bestaat daarnaast uit de Queen-klassiekers “Bohemian Rhapsody”, “Don’t stop me now” en “We will rock you”. Nummers die tijdloos zijn, maar waar de band toch een geheel eigen draai aan geeft. Tevens zijn tijdens de show steeds meer Spaanse invloeden terug horen, onder andere in het prachtige nummer “El Gato Triste”.

Bicycle Showband Crescendo Opende:
Tijdens de taptoe in Opende zal Crescendo haar geheel nieuwe show “De Wereld Draait Door” voor het eerst aan publiek tonen. Het wereldberoemde fietskorps brengt deze titel, zowel letterlijk als figuurlijk, tot leven. De show is constant in beweging en heeft van begin tot eind veel draaiende elementen en andere verrassingen in petto.  De wereldse invloeden zijn terug te horen in de prachtige en veelzijdige muziek van onder andere de Rolling Stones, Michael Jackson en Ravel; van klassiek tot Rock en Roll!

Om 17.30 uur gaat de streetparade van start en om 19.00 uur begint de taptoe op Sportpark De Olde Wierden te Opende. Toegang van de taptoe is gratis.

SWJK, Crescendo en Showband Marum hopen op een grote opkomst, dus graag tot ziens op zaterdag 8 september!

Plaats een reactie