Nog geen reacties

WMC 2005 deel I

Zo…..we zijn een week verder en alle emoties rond de deelname aan het WMC zijn wel zo’n beetje weggeëbd. Tijd voor een verslag….Laat ik bij de laatste try-out, woensdagavond 27 juli in Marum, beginnen.
Woensdag 27 juli,
laatste Try-Out
Na de eerdere try-outs in De Wilp en Niebert, was het woensdag de beurt aan hoofddorp Marum. Om zeven uur verzamelden we ons op het evenemententerrein waar eerst nog even kort werd gerepeteerd. Het weer was redelijk, er was een steiger opgebouwd om de show nog één keer van bovenaf te bekijken, de loco burgemeester van de gemeente Marum was er en een cameraploeg van TV Noord wilde alles vastleggen voor een item in NoordNieuws. Ook het publiek begon toe te stromen dus alle ingrediënten voor een succesvolle try-out waren aanwezig. In deze laatste try-out liet de showband nog een keer zien dat ze er echt klaar voor waren. De show ging fantastisch en werd erg goed ontvangen bij de 500 man publiek. Na afloop van de show werd de band toegesproken door loco-burgemeester Mollema, die mooi het familiegevoel in de band verwoorde. Ook de vriendenvereniging kwam nog aan het woord en met een laatste hart onder de riem van deze club, werd er afscheid genomen van het publiek. Net op tijd trouwens, want even later braken de hemelsluizen open. Nog één nachtje slapen……..
Klik hier voor alle foto’s
Donderdag 28 juli
vertrek naar Kerkrade/Gemmenich
Donderdagmorgen rond kwart voor elf verzamelde iedereen zich bij “Ons Centrum” om zich klaar te maken voor het vertrek naar Gemmenich, een plaatsje net over de grens bij Vaals, in de buurt van Kerkrade. Het Nieuwsblad van het Noorden had een artikel geplaatst, en de hierbij geplaatste foto leverde voldoende gespreksstof op om de tijd tussen inpakken en vertrek te overbruggen. Gelukkig zijn er betere foto’s van Jakoba gemaakt 😉
Het inpakken van de verschillende bussen en busjes had heel wat voeten in de aarde, het was nu eenmaal niet een standaard optreden van de showband. Zo werden er dit keer een extra personenbusje en een materialenbus ingezet. Nadat alles was ingepakt en iedereen zijn plaats had ingenomen, vertrok de band rond half twaalf, hierbij uitgezwaaid door opgeluchte achterblijvers (eindelijk een poosje verlost van al die gestresste bandleden ( 😉 ). De reis verliep voorspoedig en na een korte tussenstop kwam de band rond drie uur aan bij het Parkstadstadion in Kerkrade. Al snel stond de halve band voor de hekken van het stadion, waar ze heel snel weer werden terug gestuurd door de lijnentrekker. De arme man was druk bezig het stratenparcours en de benodigde yardlijnen voor de mars en showwedstrijden op het veld aan te brengen. Hij had hierbij de beschikking over een plattegrond op A4 formaat, waar hij om de 10 meter even op moest kijken om geen fouten te maken. Zodoende had hij geen tijd om ons te woord te staan, maar verwees ons door naar de receptie. Hier hadden ze gelukkig wat meer tijd, en in twee groepen mochten we even het stadion verkennen. Wel werd ons op het hart gedrukt niet op de pas aangebrachte lijnen te gaan staan. Na het bezoek aan het stadion werd koers gezet richting het centrum van Kerkrade. Hier werd gegeten en aan de WMC sfeer gesnoven, souvenirs gekocht en werd door sommigen nog een extra korte broek aangeschaft, want de temperatuur in het zuiden van het land was behoorlijk opgelopen. Rond vijf uur stapte iedereen weer in de bus om het laatste stukje van de reis van vandaag te vervolgen.
Op naar Gemmenich, waar we bij broeder Alfons gastvrij werden ontvangen. De slaapzalen werden ingenomen, de schoonmaakroosters verkend en nadat iedereen zijn draai had gevonden, was het tijd voor een korte repetitie. Na de repetitie deden de barmensen Harry, Wietse en Truus goede zaken voor de penningmeester en was het nog tot in de kleine uurtjes erg gezellig. Nadat hier het sein “Laatste ronde” had geklonken, was er een eind gekomen aan een gezellige eerste dag van dit weekendje Kerkrade.
Morgen deel twee van dit spannende verhaal…..Mis het niet 😉
Klik hier voor alle foto’s

Plaats een reactie