Nog geen reacties

We gaan ervoor!

Showband Marum richt vizier al helemaal op deelname aan WK in Calgary

Showband Marum richt het vizier nu al op deelname aan het WAMSB World Championship in het Canadese Calgary, volgend jaar tussen 5 en 9 juli. Afgelopen week heeft de band zich formeel ingeschreven voor het WK. Het gedreven instructieteam legt op dit moment de laatste hand aan de arrangementen voor de sterk vernieuwde show. Vanaf september staan de repetities ook helemaal in het teken van de unieke en fantastische belevenis die ‘Calgary’ zal gaan worden. Geïnteresseerde muzikanten en guardleden kunnen nog tot eind oktober instromen. In september en oktober worden verschillende open repetities gehouden.

De club gaat tijdens het WK meedoen met een volledig herziene versie van de show ‘Man in the Mirror’. Het programma is in de afgelopen weken flink onder handen genomen door het instructieteam, onder leiding van de nieuwe dirigent Eric Westerink. “In 2019 nemen we in de spiegel een kijkje naar het leven. Van het jong zijn en de zoektocht naar liefde tot trouwen, het leven vieren, genieten en het verliezen van elkaar. We doen dat alleen als een soort terugblik, dus beleef je als kijker een omgekeerde volgorde. In spiegelbeeld dus!”, legt Westerink uit.

Het muzikale programma bestaat volgend jaar uit nummers als Discombobulate (Sherlock Holmes), Mahler’s 1e Symphonie, Fly me to the Moon (Sinatra), September (Earth, Wind & Fire), Puccini’s Nessun Dorma (Turandot), Stand by Me (Ben E. King) en This is War van Thirty Seconds to Mars. “We zijn druk bezig met het schrijven van het muzikale boek, zodat we meteen na de zomer een start kunnen maken met de nieuwe show. Al in oktober beginnen we met het instuderen van de nieuwe choreografie”, aldus Westerink.

Een speciale werkgroep is druk bezig om het programma voor de bijzondere trip samen te stellen. De vereniging streeft naar een verblijf van ongeveer tien dagen in Canada, waarbij de focus zal liggen op deelname aan het WK van de WAMSB. Die vindt plaats tijdens de Calgary Stampede, de grootste rodeo ter wereld. En dus is de kans erg groot dat Marum ook mee kan doen tijdens side events als een megaparade door het centrum van Calgary. Tijdens de trip is er verder ruimte voor repetities en sightseeing in de buurt. “Het wordt een unieke belevenis. Een ervaring om nooit te vergeten”, zeggen Matthijs van Houten en Tomas Tiekstra namens de speciale werkgroep die zich bezighoudt met de intercontinentale trip.

Het ledenaantal van Showband Marum zal door deelname aan het WK gaan groeien. De eerste vijf muzikanten en guardleden hebben al aangegeven onderdeel te willen zijn van de groep van volgend jaar. Andere geïnteresseerden kunnen nog tot eind oktober instappen. Er is in alle secties nog plek voor versterking. “Zowel in de drumline, als in de brass, het frontensemble en de guard kun je nog meedoen. We gaan natuurlijk het liefst met een zo groot mogelijke groep naar Canada”, aldus Westerink.

Op 28 september en 5 oktober houdt Showband Marum open repetities. Dan is ook meer duidelijk over het definitieve programma en de kosten voor de trip. Ook ligt de nieuwe muziek dan op de lessenaar. “Maar iedereen is ook gewoon welkom tijdens onze normale repetities, die vanaf september weer beginnen”, zegt Westerink. Heb je interesse of wil je gewoon eens meespelen? Neem dan contact op via [email protected]

Plaats een reactie