Nog geen reacties

Warmte in Hervé!

Afgelopen maandag was ons eerste straatoptreden van het seizoen! Lees hier het verslag van een prachtige dag in België!

Paasmaandag 25 april begint de dag vroeg. Rond half 5 in de ochtend vertrekt de bus naar het Belgische Hervé, op een paar kilometer van Luik. Na een pauze van een half uur komen we rond 10 uur aan bij een school, waar we de dag rondom de optredens zullen vertoeven. De temperatuur neemt snel toe en tijdens de tweede parade is het meer dan 28 graden!

Rond elf uur staat de eerste parade op de planning. Het is een rondje door het dorp Hervé en meteen een goede oefening voor onze kuitspieren. Veel straten zijn gebouwd op heuvels, die daarnaast ook nog vrij steil lopen. Later deze dag zullen we er nog een aantal tegenkomen, al zullen dat er minder zijn dan de eerste parade.

Om half 12 zijn we klaar en keren we terug naar de school. Daar aangekomen staan er flesjes drinken en belegde pistoletjes voor  ons klaar. We hebben een pauze van bijna anderhalf uur. Velen zoeken een plekje op in de zon en na de lunch barst er een groots watergevecht los.

Na de pauze is het dan toch tijd om ons opnieuw om te kleden en klaar te maken voor de tweede, echte parade. Om half twee vertrekken we vanaf het schoolplein en na een kwartier wachten kunnen we vertrekken in de parade. De tocht is lang maar gelukkig is er is veel publiek en na vierenhalf uur, rond 6 uur keren we terug bij de school. We kleden ons om, pakken de bus in en vertrekken om half acht terug naar Marum.  Onderweg hebben we nog een pauze bij de Mac en traditie is dat tijdens de eerste busreis van het seizoen onze groentjes hun zangkunsten mogen vertonen in de bus. Na een gezellige terugreis en al met al een lange, drukke, warme maar vooral zeer geslaagde dag zijn we rond de klok van 12 terug in Marum.

Ook deze week wordt een drukke week voor de leden. Donderdagavond zal er van 19.30 tot 21.30 uur een showrepetitie zijn in Nuis en op vrijdag 29 april vindt Taptoe Drachten plaats. Erg spannend, want dan zal de primeur zijn van Moz’Art!  Kom dus vrijdag vooral allemaal naar  Drachten, Showband Marum rond 21.00 uur haar show zal draaien. Zaterdag 30 april zijn we natuurlijk te zien tijdens de Koninginnedagoptocht in Marum en zondag 1 mei zullen we een parade lopen in het Franse Compiègne.

Plaats een reactie