Nog geen reacties

Warm optreden tussen bloemen en cultuur

Mocht er nog iemand twijfelen of de vakantie nou al om was of niet, dan is die twijfel nu helemaal weggenomen. Op zondag 30 augustus bracht Showband Marum een bezoek aan het kuststadje Blankenberge in Belgie voor deelname aan het jaarlijkse bloemencorso. Dit corso staat bekend om de lange duur en warme temperaturen. We moesten dus vol aan de bak!
Twee weken eerder, op 15 augustus, was de showband ook al te zien in Katwijk aan Zee tijdens het bloemencorso aldaar. Zo vlak na de vakantie is zo’n corso lastig genoeg, want de conditie zakt tijdens de vakantie toch wel een beetje weg. Maar uiteindelijk was de showband een dik uur onderweg en dat valt voor een corso nog mee. Het tempo lag wel ontzettend hoog en dat schudde iedereen toch wel weer wakker.
Maar in vergelijking met het corso in Blankenberge was dit maar een opwarmertje. ‘s Ochtends om 7 uur was (bijna) iedereen present bij Ons Centrum in Marum, op een verslaper na. Gelukkig was hij net op tijd wakker om op te worden gehaald en afgezet te worden bij de eerste stop van de bus in Joure, om een aantal mensen aldaar op te pikken. Joure was niet het enige punt waar nog mensen moesten opstappen, in Dordrecht moest nog een guardlid worden opgepikt, en ook in Antwerpen werden nog weer mensen opgepikt. Het leek al bijna zo’n vakantiereisje met verschillende opstapplekken. Maar na dit alles zat er een mooi complete band in de bus en konden we door naar Blankenberge, waar we mooi op tijd aankwamen.
De vroege aankomst gaf de mogelijkheid om heel ontspannen om te kleden en in alle rust een beetje warm te spelen. Dat was maar goed ook, want de temperaturen waren zomers. Gelukkig gaf een stevige zeewind nog wat verkoeling. Onze kleedruimte was vlakbij onze plek in het corso en al met al konden we vrij relaxed aan de optocht beginnen. Het was van tevoren bekend dat de organisatie niet voor water onderweg zou zorgen. Er was dan ook een behoorlijke lading flesjes water mee. Maar tot onze verbazing bleek dat de begeleiding niet mee mocht en ook geen toegang kreeg tot de route! Dat hebben we geweten. Zodra het corso het stadje binnen ging, liepen we uit de wind bij temperaturen van 26 graden Celsius! Dit sloopt behoorlijk, zeker na een uur lopen. De begeleiding heeft uiteindelijk kaartjes gekocht om toegang tot de route te krijgen en toen we bij het strand waren aangekomen, stonden ze klaar om de vochtvoorraad weer bij te vullen. Ondanks de zware, bijna 3 uur durende warme optocht, hebben we een zeer solide optreden neergezet en daar kunnen we trots op zijn.
Na aankomst was het een kwestie van zo snel mogelijk omkleden, want anders zouden we in de knel komen met de rijtijdenwet. Maar na deze optocht vond niemand het erg om snel de bus in te kunnen om weer wat bij te komen. Iedereen heeft vast nog wel een dagje spierpijn gehad, maar we kunnen terugkijken op een zwaar, maar prachtig mooi optreden waar de flexibiliteit kwalititeit van Showband Marum maximaal ten toon is gespreid.

Plaats een reactie