Nog geen reacties

Veel belovend begin van het nieuwe jaar

Zoals ieder jaar, stond ook de eerste zaterdag van 2008 voor de showband in het teken van het Nieuwjaarsconcert. Dat was wel één van de weinige dingen die hetzelfde waren als de voorgaande jaren. Zo moester de leden dit jaar ook iets eerder het warme bed verlaten. In plaats van ’s middags, werd er ’s morgens om tien uur al begonnen met de repetitie. Twee keer werd er twee uur achter elkaar geoefend op de stukken die tijdens het concert ten gehore zouden worden gebracht. In de pauze stond de koster klaar met soep en warme gehaktballen, om ook de inwendige mens van het nodige te voorzien.
Een uur eerder dan voorgaande jaren kwam het publiek al binnenstromen. De beste wensen voor het nieuwe jaar vlogen je om de oren. Nadat het publiek was voorzien van een gebakje en iets te drinken, kwam het slagwerk binnen om even een stukje te spelen.
Hierna was het de beurt aan voorzitter Piet van Houten om terug te kijken op 2007, maar vooral ook vooruit te kijken op het komende jubileumjaar 2008. Aan het eind van zijn toespraak nodigde hij het publiek uit om naar de kerk te gaan, waar het concert dit jaar zou plaats vinden. Onder luid getrommel van het slagwerk, werd het publiek de kerk in “gejaagd”.
De muzikanten begonnen het concert dit jaar in de hoogte. Vanaf de balustrade speelden zij Sinfonia e Gavotte. Na dit vrolijke nummer werd het concert beneden in de zaal voort gezet.
Na een aantal nummer was het tijd om een aantal leden in het zonnetje te zetten. Leden die, helaas, de band moesten verlaten, leden die al een flink aantal jaren meespelen en dit jaar werden er twee leden van verdienste aangewezen. Leden van verdienste zijn leden waar je binnen een vereniging niet zonder kunt. Zij zetten zich met alle macht in, om de vereniging draaiende te houden. De broers Eltjo en Rinze Smit zijn degene die zich vanaf nu: Leden van verdienste van Showband Marum mogen noemen.
Na de huldigingen werd het concert nog even voort gezet. Het publiek kon onder andere genieten van een aantal ensembles en de eerste stukken van de nieuwe show werden ten gehore gebracht.
Na het concert was er natuurlijk nog even tijd voor een hapje en een drankje in de grote zaal. Met op een scherm videobeelden van jaren geleden, was het nog lang gezellig in “Ons Centrum”.

Plaats een reactie