Nog geen reacties

Tweemaal een avondvierdaagse

Steenwijk
Donderdagavond 6 juni heeft Showband Marum de avondvierdaagse in het Overijsselse Steenwijk binnengehaald. De band vertrok ]iets voor 19.00 vanaf Ons Centrum. In Steenwijk werden we opgewacht door een motorrijder die ons naar de omkleedgelegenheid ‘de Beitel’ bracht. Na het omkleden hadden we de mogelijkheid om nog even warm te spelen. Vrij snel daarna was het al tijd voor de eerste streetparade. Showband Marum werd tussen de wandelaars geplaatst en van alle kanten toegejuicht door heel veel enthousiaste mensen. Verenigingen, scholen, kinderen, instellingen, ouderen, andere bands, iedereen liep mee en de sfeer zat er dan ook goed in. Alle wandelaars werden bedolven onder de cadeaus, een mooi gezicht om te zien.

Na dit eerste rondje hadden we een korte pauze om vervolgens nog een rondje te lopen. Na dit rondje kwamen we voor de tweede keer terug bij ‘de Beitel’ om ons klaar te maken voor een show. Deze vond plaats op een plein in het centrum van Steenwijk. Het publiek reageerde enthousiast over de show en met een goed gevoel keerden we terug naar onze kleedruimte. Hier knalde de Hollandse muziek uit de speakers en stond wat te drinken voor ons klaar. Na het meezingen en omkleden, keerden we moe en voldaan huiswaarts.

Assen2 timthumb.php

Assen
De avond daarop, vrijdag 7 juni, haalden we in Assen de avondvierdaagse binnen. Hier doen honderden Assenaren aan mee en het was dan ook een enorme drukte. Showband Marum en SWJK hebben inmiddels meerdere keren tijdens de avondvierdaagse in Assen mogen optreden, en we wisten dan ook wat we konden  verwachten. Rond een uur of zes vertrokken de leden alvast in uniform richting ‘De Bonte Wever’ in Assen. Nadat iedereen een parkeerplekje had gevonden, maakten we ons klaar om aan de parade te beginnen. Samen met diverse andere korpsen liepen we de hele tocht mee. Om ons heen liepen diverse scholen en andere wandelaar en langs de kant stonden vele mensen om de wandelaars toe te juichen. Velen met een bloemetje of een andere kleinigheid voor de loper. Na een warme tocht keerden we rond half 10 terug bij onze auto’s om gauw aan onze terugreis te beginnen want de dag daarna zouden we al vroeg opnieuw afreizen naar Assen voor het ODSC!

Plaats een reactie