Nog geen reacties

SWJK in Siddeburen

Elk jaar wordt op de eerste zaterdag in oktober het muziekfestival in Siddeburen gehouden. Dit jaar deed de jeugd van SWJK Marum/Opende hier ook aan mee. Rond kwart voor elf werd er verzameld op de parkeerplaats van Ons Centrum in Marum. De showbandbus en auto’s werden ingepakt en tegen elf uur werd er vertrokken richting Siddeburen.
Klik hier voor de foto’s!
In Siddeburen hadden we ruim de tijd om rustig om te kleden, in te spelen en zelfs nog even de show door te lopen in de sporthal waar we ook konden omkleden. Tegen half twee stond iedereen goed voorbereid klaar om richting het veld te lopen.
Eenmaal op het wedstrijdterrein moesten de jeugdleden nog wel een tijdje wachten voordat ze de show ook daadwerkelijk aan de jury konden laten zien. Precies op schema mocht SWJK Marum/Opende het veld op om de show te laten beoordelen.
Ondanks de kou verliep de show vrij goed. Door de harde wind raakten de vlaggen soms buiten het bereik van een grijpende hand, maar de jeugd kon terug kijken op een goede showpresentatie. Nu was het afwachten wat de jury van de show vond.
De uitslag werd pas na het defilé van ’s avonds bekend gemaakt en dus hadden de jeugdleden nog een beetje tijd over. Sommige leden liepen even gezellig naar de kermis in het dorp, anderen bleven wat in de kantine van de sporthal hangen en een aantal leden gingen even op het veld kijken hoe de collega muziekkorpsen het deden.
Om vijf uur werd er weer verzameld en omgekleed in de sporthal. Om kwart over zes stond een korte defilé door het dorp gepland. Als één van de eerste korpsen mocht de jeugdband door het dorp lopen. Bij terugkomst bij de sporthal was er nog genoeg tijd om snel even om te kleden en in de eigen warme kleren op de uitslag te wachten.
SWJK Marum/Opende kreeg voor haar show 7.98 punten. Goed voor een tweede prijs. De eerste prijs was voor het Jong Frisian Percusion Corps uit Dokkum. Zij behaalden met hun show 8.54 punten.
Na de uitslag werden snel de tassen bij elkaar gezocht, de auto’s weer ingepakt en vertrokken richting Marum. Ietsjes na negen uur konden de jeugdleden moe, maar voldaan met hun eigen ouders mee naar huis.

Plaats een reactie