Nog geen reacties

Succesvolle première “Lost & Found” in Delfzijl!

“Wauw, wat een enthousiast publiek en wat een keurige uitvoering van de show!”  Dit was de reactie van de trotse Drum Major Iris Kersaan na de eerste uitvoering van “Lost and Found”. Een terechte opmerking; het debuut van de nieuwe show van Showband Marum was een groot succes.

Afgelopen weekend stond Delfzijl in het teken van de Pinksterfeesten; een drukbezocht evenement, vooral met de tropische temperaturen van afgelopen weekend. Voor  tweede Pinksterdag stonden Samenwerkende Jeugdkorpsen (SWJK) Marum/Opende en Showband Marum geboekt voor zowel een show als een streetparade.

Na een anderhalf uur durende streetparade door de straten van Delfzijl was het eerst de beurt aan SWJK om haar show “NL” te brengen.  Het publiek, wat in grote getale naar het Vennepplein was gekomen, was erg enthousiast over de bekende Nederlandse hits en het strakke optreden deze jeugdgroep neerzette; onder luid applaus marcheerde de band af.

IMG_4759 IMG_4788

Toen was het na maanden repeteren eindelijk zover voor Showband Marum: de première van “Lost and Found”. De  show die is geïnspireerd op de tsunami eind 2004 in Zuidoost-Azië, en die de zoektocht naar familie en vrienden uitbeeldt, kwam afgelopen maandag al goed uit de verf.  De muziek is divers, en er is dus voor elk wat wils:  van onder andere het lieflijke Morgenstimmung van Grieg tot het onheilspellende 160BPM uit Angels and Demons van Hans Zimmer  en het dramatische en zeer moeilijke werk Clair de Lune van Debussy. Het in grote getale aanwezige publiek kon het waarderen en na ieder stuk klonk groot applaus.  Tevreden over deze eerste uitvoering vertrok de band huiswaarts. Benieuwd naar het optreden? Bekijk dan de nieuwste Showband Marum Videoblog en foto’s worden z.s.m. gepubliceerd op onze Facebook-pagina!

Met de showpremière is het optredensseizoen nu echt losgebarsten. De komende weken zullen we ons voorbereiden op optredens in Wijnjewoude, Vries en Stadskanaal. Daarnaast komt ook de eerste wedstrijd al in zicht: tijdens de Rasteder Musiktage in Rastede (D) zal “Lost & Found” voor het eerst worden beoordeeld door een internationaal juryteam. Er is besloten dit jaar niet deel te nemen aan de ODSC te Assen, maar ons volledig te focussen op Rastede.  Wel zal onze jeugd van SWJK hun titel komend weekend gaan verdedigen op het ODSC!

Plaats een reactie