Nog geen reacties

Spetterend succes in Rastede

Ieder jaar vinden in het Duitse Rastede de open Europese Kampioenschappen plaats tijdens de Rasteder Musiktage. In de afdeling show kwamen we uit met onze nieuwe show Wild.
Het was spannend, het debuut van de show hadden we gehad in Assen, tijdens de Open Dutch Showband Championships. Daar werden we 4e met 81,9 punten. Voor de première en met een aantal nieuwe (jeugd)leden voor wie het het eerste showoptreden was, waren we daar erg tevreden mee. Aan de hand van de juryrapporten van die dag zijn we hard aan de slag gegaan om onze show nog beter te maken.
Vrijdag 1 juli reisden we af en kwamen we in de loop van de avond aan in Rastede. De volgende ochtend werd er stevig gerepeteerd waarna we naar het wedstrijdterrein gingen. Het programma moest  enkele malen worden stilgelegd vanwege stevige regen- en onweersbuien, maar gelukkig was het tijdens ons optreden droog.  Als zesde waren we aan de beurt om onze show aan de jury (met leden afkomstig uit Noorwegen, Canada, Denemarken, Nederland, Duitsland en België) te laten zien en horen.  Dit ging naar ons gevoel erg goed. Het publiek was laaiend enthousiast en tevreden wachtten we de prijsuitreiking af. De beste tien van de dag zouden zich plaatsen voor de finals op zondag.  Het was al ‘s avonds laat toen de prijsuitreiking eindelijk begon. Met een puntenaantal van maar liefst 85,75 werden we 4e. Dit betekende een gouden medaille en we plaatsten ons voor de finales de volgende dag.
De volgende ochtend werd er nog een uurtje gerepeteerd en toen reisden we af naar het wedstrijdveld. Donkere wolken trokken samen en het was niet lang na onze aankomst dat de regen met bakken uit de hemel viel. Onze collega’s van North Frisian Percussion Corps lieten zich er niet door weerhouden in de stortregen een strakke show neer te zetten, waarvoor respect! Kort voor ons optreden werd het droog, waardoor wij weliswaar op een drijfnat veld, maar zonder regen, onze show voor de tweede keer dat weekend aan de jury en het publiek lieten zien. De show ging nog beter dan de dag ervoor.  Maar zou het genoeg zijn tussen al die topbands uit onder andere Duitsland, Polen, Zweden, Italië, Denemarken en Nederlandse collega’s? De prijsuitreiking begon later dan gepland doordat het programma was uitgelopen door de regen van de dag maar het was droog toen alle korpsen het veld opgingen voor de ceremonie. Helaas stonden we er nog maar net toen het water weer met bakken uit de hemel viel. Vele korpsen verlieten het veld om een droog heenkomen te zoeken. Maar wij niet, wij bleven staan voor de prijsuitreiking van onze klasse. Na een uurtje kwamen dan eindelijk de showuitslagen. Met 86,54 punten werden we 3e op de Open Europese Kampioenschappen. Direct vergaten we dat we tot op het bot doorweekt waren en was er alleen  maar blijdschap en ontlading. Wat een geweldig resultaat! Showband Irene Ede werd eerste, gevolgd door Fanfarenzug des KSC Strausberg e.V.
We kijken terug op een fantastisch weekend met een hoge eindklassering, waarin er naast prestatie ook veel  plezier is gemaakt. Daarnaast hebben we belangstellenden mogen begroeten die graag bij ons willen komen spelen.
Ben jij muzikant en wil jij ook je WMC- droom uit laten komen? Neem contact op en wie weet kunnen wij je helpen. Ben je nog geen muzikant, maar wil je dat graag worden? Ook dan begroeten we je graag!
 
IMG_2366

Plaats een reactie