Nog geen reacties

Showband Marum sluit seizoen af met Sinterklaasoptredens

Traditiegetrouw wordt het showbandseizoen afgesloten met enkele Sinterklaasoptredens. Nadat op zaterdag 17 november de Sint en zijn Pieten in Drachten werden binnengehaald, stond op zaterdag 24 november nog twee intochten op het programma in Marum en Vinkhuizen.

Op de vroege zaterdagmorgen stapte Sint in Marum aan de Pierswijk aan wal. Omdat de grote boot defect was, kwam de Sint in twee kleine motorbootjes aan. Na een welkom op de Pierswijk vertrok de Sint onder begeleiding van SWJK, de Intension Cadets en Showband Marum naar het winkelcentrum. Daar werd hij welkom geheten door de interim burgemeester van de Gemeente Marum. Nadat er een aantal Sinterklaasnummers werden gezongen en gespeeld, werd de Sint naar de Kruisweg gebracht om daar feest te vieren met de jongere kinderen.

’s Middags ontving de Groningse wijk Vinkhuizen de goedheiligman. Rond twee uur verzamelde Showband Marum, die jaarlijks aan deze intocht meewerkt, aan de Zandsteenlaan in Vinkhuizen. Na een rondgang door de straten van Vinkhuizen werd de Sint in zijn sportwagen in het winkelcentrum verwelkomd door vele kinderen en hun ouders waar nog enkele nummers werden gespeeld.

Het optreden in Vinkhuizen was het allerlaatste van het seizoen, wat ook betekende dat dit het allerlaatste optreden was van enkele leden die hebben besloten te stoppen. Nog één keer werd het inmiddels welbekende “We Will Rock You” eruit geknald en werden de leden die afscheid nemen, toegesproken door de manager. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal er op gepaste wijze afscheid van hun worden genomen, maar langs deze wijze willen wij ze bedanken voor hun bijdrage aan Showband Marum de afgelopen jaren.

Nu het seizoen 2012/2013 erop zit voor Showband Marum, zal de band zal zich nu volledig gaan richten op het komende WMC jaar. Sinds een aantal weken staat de vernieuwde muziek op de lessenaars en begin volgend jaar zullen we beginnen met het instuderen van de nieuwe show. “Rapsodia Real” wordt verder uitgebouwd en met name het Spaanse temperament zal meer naar voren komen door toevoeging van het alom bekende “Malaguena”. Desalniettemin zal de muziek van Queen net als afgelopen seizoen de boventoon voeren en zullen ook de nodige drumbreaks niet gaan ontbreken om het publiek op de banken te krijgen!

De afgelopen weken zijn vele geïnteresseerden afgekomen op de open repetities en inmiddels zijn de drumline en pit volledig bezet. Ook de trompetline is vol, maar daarentegen kunnen we bij het zwaar koper (contra, euphonium, bariton of trombone) nog flink wat versterking gebruiken. Ook is er nog plek voor mellofoon- en saxofoonspelers. Mocht je geïnteresseerd zijn of twijfel je nog, kom dan vooral een keer langs op een vrijdagavond aan de Kruisweg 32 te Marum of stuur even een e-mail.

Plaats een reactie