Nog geen reacties

Showband Marum op Twitter


Twitteren, het is een enorme hype. Natuurlijk kan ook Showband Marum niet achterblijven. Sinds vorige week hebben we onze eigen Twitter. Via korte berichten houden we al onze volgers op de hoogte van de ontwikkelingen, nieuwtjes en leuke weetjes over de vereniging. Zo stonden afgelopen zaterdag de scores van de Intension units binnen een paar minuten online. En de volgers konden ook al lezen over een extra repetitie, inclusief foto.

Voor de mensen die Twitter nog niet kennen: Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Het is een sociale netwerksite waarop men zichzelf, zoals bij Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten. De berichtjes worden opgeslagen op de persoonlijke pagina van de gebruiker. Als je je eigen pagina bekijkt, zie je ook de Tweets (berichten) van andere Twitteraars, waarvoor je hebt gekozen om die te volgen. Op die manier ontstaan er soms hele conversaties.

Twitter is ook een populair nieuwsmedium. Is er ergens een grote brand, dan staan er binnen een mum van tijd korte reportages en foto’s online. Journalist Frits Wester meldde de val van het kabinet eerder op Twitter, dan in het journaal. Zoek maar eens op mensen als Wester, Paul de Leeuw, Antoin Peeters, Marco Borsato en de Olympische schaatsers. Stuk voor stuk twitteren ze zich helemaal suf. Maar vaak is het leuk om te lezen.

Veel showkorpsen zijn ook al online. Nog even en twitter is ook in deze sector het snelste nieuwsmedium. Wij zijn er klaar voor.

De twitteraccount van Showband Marum is via de volgende link te bekijken: www.twitter.com/ShowbandMarum

Plaats een reactie