Nog geen reacties

Showband Marum morgen op Roze Zaterdag

Showband Marum treedt morgen op bij Roze Zaterdag in Groningen. De band presenteert een symbolische 40 meter lange regenboogvlag en opent daarmee een parade door de Groningse binnenstad. De band heeft daarbij nog een leuke verrassing in petto voor de toeschouwers. Later op de dag zijn de Marumers ook present op de jubileumtaptoe van Excelsior Groningen op de drafbaan in het Groningse Stadspark. Excelsior bestaat veertig jaar en viert dat met een taptoe vol regionale korpsen.
Roze Zaterdag is de Vlaamse / Belgische en Nederlandse versie van de Gay Pride Parade en wordt in de lage landen respectievelijk sinds de jaren ‘8- gehouden. De Roze Zaterdag is een jaarlijks georganiseerde thema- en feestdag en heeft naast ontmoeting, feestelijkheid en zichtbaarheid ook een emancipatoir, demonstratief en politiek karakter. Dit in tegenstelling tot de eveneens jaarlijkse Amsterdam Gay Pride, dat oorspronkelijk vooral een feest rondom de Canal Parade is.
De parade begint rond half 2 op de Emmakade en voert dan over het volgende parcours:
1 Gedempte Zuiderdiep: 13.30 uur
2 Oosterstraat: 13.45 uur
3 Grote Markt: 13.55 uur
4 Kwinkenplein: 14.00 uur
5 Broerplein: 14.10 uur
6 Vismarkt/Aa-kerk: 14.15 uur
7 Westerhaven: 14.30 uur
Meteen daarna loopt Showband Marum terug naar de drafbaan, waarna tot ongeveer 17.30 uur nog een repetitie op het programma staat. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen.
De taptoe begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.

Plaats een reactie