Nog geen reacties

Showband Marum groeit en onderzoekt deelname aan WK

Showband Marum gaat na een succesvol jaar kijken of het financieel mogelijk is om mee te doen aan het Wereldkampioenschap van de World Association of Marching Show Bands. Dit kampioenschap vindt van 1 tot en met 6 juli plaats in het Deense Kopenhagen. Afgelopen jaar plaatste de band zich voor dat WK met een mooie vierde plaats op het EK in het Duitse Rastede.
Kwalificatie WK
Showband Marum haalde in Duitsland een hoge score van 88,00 punten en dat was genoeg voor kwalificatie. De band kreeg veel waardering voor de show “Lost & Found”. Deze show vertelt het verhaal van de tsunami die eind 2004 grote delen van Zuidoost-Azië verwoestte. Het instructieteam van de band gaat daarom flink aan de slag om deze show nóg beter te maken, zodat het ook in 2015 kan rekenen op de waardering van het publiek en de jury tijdens taptoes en wedstrijden.
De showband uit het Groningse Marum begint op 1 november met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In het winterseizoen ligt de nadruk vooral op het instuderen en verbeteren van de muziek, die wordt gespeeld in de show en tijdens de straatoptredens. Richting het voorjaar zal de band ook de figuraties opnieuw gaan instuderen. Op Koningsdag treedt de showband vervolgens voor het eerst met het vernieuwde showprogramma naar buiten.
De showband had de laatste jaren te maken met een dalende trend als het gaat om ledenaantallen. “Inmiddels groeit het ledenaantal weer”, zegt hoofdinstructeur Sietze Bandringa. “De toekomst ziet er een stuk beter uit, maar het liefst werken we met een zo groot mogelijke groep toe naar de wedstrijden en taptoes in het nieuwe seizoen.”
Mocht het financieel mogelijk zijn, dan behoort deelname aan het WK in Kopenhagen tot de mogelijkheden. Tussen 1 en 6 juli staan er in de Deense hoofdstad verschillende wedstrijden gepland. Hoogtepunt zijn de showwedstrijden, inclusief een voorronde en een grote finale, waarvoor de band zich dan gaat proberen te plaatsen.
Open repetities
De showband zet komende en volgende week vrijdag de deuren open tijdens twee open repetities. Je kunt alleen een kijkje nemen of ook meespelen. “Iedereen is welkom, mét of zonder ervaring in een showband”, zegt Bandringa.
 
 

Plaats een reactie