Nog geen reacties

Showband Marum gaat Back to Basic

Showband Marum gaat de komende jaren Back to Basic, tenminste zo luidt de werktitel. Het nieuwe showprogramma wordt volledig gecomponeerd en gearrangeerd, door de eigen instructieleden. Het zal dan ook weer – als vanouds – een echte Marum-show worden en dat staat voor een spraakmakend en uniek programma. Wij laten ons niet in een hokje van marchingband of drumcorps stoppen, maar gaan onze eigen weg. De weg, die moet leiden naar een mooie show en een programma waar over wordt nagepraat.
Met dit uitgangspunt zijn de gediplomeerde instructieleden van Showband Marum momenteel bezig met het schrijven van de nieuwe muziek en choreografie. De show neemt het publiek mee naar de basis van muziek. Je valt in een zoektocht, die van geconstrueerde en complexe muziek, via emotie en passie, leidt naar de puurheid van stilte.  Vier elementen komen naar voren.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=UKY60v6pFHs
De op- en afmars van de show worden geïntegreerd in het concept en maken van de show een compleet product. Het publiek krijgt in “The Odyssey” (Symphony X) een smak complexe en melodieuze muziek op zijn of haar bordje. Het contrast volgt met het harmonieuze “Mother Earth” van de populaire en succesvolle formatie Within Temptation. De band gaat los in het nog te ontwikkelen “Rhythm Rules the World”, wat gebaseerd zal zijn op de ideeën van het bekende STOMP. De zoektocht naar stilte eindigt in het gevoelige “Tis a Gift” uit Aron Copland’s “Appalachian Spring”. Een slot met risico, maar ook een slot van een show om naar uit te kijken.
Showband Marum gaat twee mooie jaren tegemoet. In 2008 viert het haar 50-jarig jubileum en in 2009 wil het deze show op topniveau uitvoeren op het Wereld Muziek Concours. In het komende jaar wordt het jubileum groots gevierd en staan er inmiddels al mooie (internationale) optredens op de agenda.
Je kunt – natuurlijk – nog steeds deel gaan uitmaken van Showband Marum. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. In het vooruitschiet liggen twee prachtige jaren, waarin je met een hechte groep vrienden bezig met een unieke en spraakmakende show. Gewoon iets anders en afwijkend van het keurslijf. Presteren op hoog niveau en toch zeker de gezelligheid en vriendschappen, die je bij een vereniging zoekt. Kom eens langs op een repetitie, je bent van harte uitgenodigd!
Voor meer informatie kun je mailen naar: [email protected]

Plaats een reactie