Nog geen reacties

Ruim 40.000 bezoekers tijdens Corso Vollenhove

Na dagen van regen, bereikt de thermometer eindelijk weer eens een getal in de 20 graden. Het doet mij denken aan Italië. Helaas back to reality, we zijn in Vollenhove, waar we uit zijn genodigd voor de bloemencorso. Niet zo maar een corso. Nee, dit is volgens mij toch wel een van de meest indrukwekkende corso’s die ik in Nederland heb gezien. Iemand uit het publiek vertelt mij dat er al sinds april aan de wagens wordt gewerkt. En dat sommige wagens maar liefst € 20.000,- kosten. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vooral ’s avonds is het schitterend.
Maar oké. Wat deed Showband Marum daar? Optreden uiteraard! ’s Middags gingen we mee in de parade. Indrukwekkend zo veel mensen aan de kant van de weg. De parade duurde wel even want die wagens zijn iets langzamer dan wij. Gelukkig worden we onderweg goed verzorgd door Vollenhovers, of zeg je inwoners van Vollenhove? Zij staan aan de kant met water en dat is wat je zeker met deze tempraturen goed kunt gebruiken.
Na de parade maken we ons klaar voor de show. DAP Apeldoorn gaat ons voor, zij vieren dit jaar ook een jubileum. Ze brengen een show op ‘Efteling’ muziek, waar ik alleen muzikaal wat van mee krijg. Dan is het de beurt aan Showband Marum. Naar mijn gevoel gaat de show redelijk. Vooral het slot imponeert mij (en ook het publiek) weer. Je hoort alleen de buisklok en het ruizen van de bomen. En daarna een luid applaus, we did it again!
Dan is het tijd om een eetgelegenheid op te zoeken. Samen met nog een aantal vind ik een pizzeria. We kunnen er niet ‘uit’ eten, maar we krijgen de pizza gesneden in een doos. Ook goed! Rond 19.30 maken we ons op voor een tweede ronde (eigenlijk de derde en vierde). Dit keer worden we als vierde opgesteld, na o.a. Advendo Sneek. Het begint al donker te worden en dat maakt de corso wel erg bijzonder. Alle wagens steken de verlichting aan en dat is dan toch wel de kroon op het vele werk.

Spelen voor zo veel publiek is prachtig, al ben ik aan het einde wel blij dat het afgelopen is. Na ons snel te hebben omgekleed vertrekken we weer richting Marum. Vollenhove bedankt!

Plaats een reactie