Nog geen reacties

Rocken met het publiek in Tiel!

Afgelopen zaterdag mochten we ons voor de derde keer presenteren in Tiel. De vorige keer dat we in Tiel waren, onweerde het en de regen kwam met bakken uit de hemel. De voorspellingen waren gelukkig voor dit jaar beter en de sfeer zat er dan ook al goed in toen wij ‘s ochtends rond tienen in de bus stapten. Er stond een streetparade en taptoe op het programma; het beloofde een drukke dag te worden.

Rond enen kwamen we aan en meteen moest er worden omgekleed voor een twee uur durende streetparade door de winkelstraten van Tiel. De zon brak door en dit zorgde voor gezellig volle terrassen en veel winkelend publiek. Tussen de streetparade door verzorgden we een aantal stilstaande optredens, alhoewel stilstaand… Tijdens “We Will Rock You” stonden zowel wij als het publiek niet stil; een prachtig gezicht; al die mensen die zo enthousiast meededen. Het optreden werd keurig geleid door de voor de streetparade invallende drum major Rienk Schuiringa.

Op een prachtige plek tegenover de Waal werd een fotoshoot gehouden en was het tijd voor een drinkpauze gezamenlijk met de andere korpsen van de dag: Da Capo Lisse, Takostu Stiens, Oranje IJsselmuiden en het Fanfarekorps der Genie. Na het tweede deel van de streetparade was er twee uur vrije tijd, die door ons werd benut door even de binnenstad van Tiel te bekijken en te winkelen. Vervolgens was het inspeeltijd, waarna de taptoe van start ging.

Na de opening door Oranje en het optreden van Da Capo, was het showtime voor ons. De opmars was door het gebruik van rookkannonnen indrukwekkend. De show “Queen, A Spanish Rhapsody” werd enthousiast ontvangen door het publiek. Een groot applaus klonk tussen de verschillende delen van onze show. Met een tevreden gevoel verlieten we de taptoevloer. Na de optredens van alle korpsen was het tijd voor de finale (zie video), bestaande uit het Taptoesignaal, Blijf bij mij Heer en het Wilhelmus. Wederom ontvingen we een luid applaus van het enthousiaste publiek.

Na een twee uur durende terugrit kwamen we in de nacht weer aan in Marum. Moe, maar met een tevreden gevoel over de dag. We maken ons nu op voor het ODSC aanstaande zaterdag in Assen, dat belooft een evenzo spannende en mooie dag te worden. We gaan ervoor! Na Tiel, we will Rock you Assen!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ip45lfXjGzk

Verslag geschreven door Anne-Lies Nienhuis, lid van het frontensemble.

Plaats een reactie