Nog geen reacties

Repeteren en presenteren!

“Back to Basic” staat in de grondverf! Showband Marum repeteerde de afgelopen twee zaterdagen hard om de show premiere-waardig te maken. Komende woensdag, het is alweer Koninginnedag, treden we namelijk op bij Taptoe Rijssen. De laatste hand aan de show werd gelegd op het korfbalveld in het nabijgelegen dorpje Noordwijk. Dit blijft een heerlijk rustige locatie, waar niemand ons stoort. De buurtbewoners komen een kijkje nemen en waarderen onze hobby. Het veld ligt er prima bij en het is groot genoeg. Kortom de randvoorwaarden voor twee goede repetities waren zeker aanwezig.
Nummer voor nummer werd gecleand en doorgelopen om zoveel mogelijk routine te kweken. Her en der werden de eerste veranderingen/verbeteringen al doorgevoerd, waarmee de show nog volop in ontwikkeling is. Komende woensdag is het voor de hele show de eerste testcase bij Taptoe Rijssen.
Muzikaal gezien, hebben we die al achter de rug. Afgelopen zaterdag vond er ’s avonds een showpresentatie ‘nieuwe stijl’ plaats in Grootegast. Dit is een gezamelijk initiatief van een aantal korpsen. Naast Marum lieten ook Excelsior Groningen, DINDUA Oldekerk en het North Frisian Percussion Corps hun nieuwe showmuziek horen. Veel toeschouwers? Eigenlijk alleen maar de leden van de andere korpsen en een verdwaalde supporter. En dat maakte het zo leuk. Er heerste een ontspannen sfeer, terwijl het voor de korpsen ook een mooi meetpunt was. Hoe reageert men op de muziek? Waar zitten de applausmomenten? Wat vinden die andere korpsen er van? Een leuk initiatief wat voor herhaling vatbaar lijkt.

Plaats een reactie