Nog geen reacties

Nog maar 2 dagen……

De WMC-week is in volle gang! Afgelopen zaterdag, maandagavond en dinsdagavond is er nog volop getraind om “Queen, A Spanish Rhapsody” naar een hoger niveau te schroeven. Iedere repetitie weer zijn er flinke stappen gezet naar een nóg beter product. De weersomstandigheden waren steeds goed, wat vooral de Spaanse invloeden van de show een stuk beter uit de verf liet komen.

1063703_690138691000002_2082104848_o 1040839_690140157666522_1944248007_o

Woensdagavond stond de uitzwaairepetitie op de planning. Veel familie, vrienden, inwoners van Marum, oud-leden en “concullega’s” van Showband Marum waren naar het evenemententerrein gekomen om de laatste repetitie in Marum bij te wonen. Geweldig om zoveel betrokkenheid te zien. Van 19.00 tot 20.30 uur werd er nog gerepeteerd en bij sommige leden was al wel de nodige spanning te bemerken. En hoe meer publiek… hoe meer de spanning steeg, zo leek het wel.

Om 20.30 uur maakte de showband zich klaar voor de eerste run in uniform. Een nette run, al kon er visueel nog zeker een schepje bovenop. Nadat SWJK haar show “NL” had laten zien, waarmee zij in juni nog kampioen op het ODSC werden, mocht Showband Marum nog één keer hun WMC-show aan het thuispubliek vertonen. Wederom een nette run. Visueel gezien zeker beter, maar vermoeidheid kwam om de hoek kijken en het liet muzikaal dan ook de nodige steekjes vallen. Al met al twee nette shows, die als ze bij elkaar gebracht kunnen worden een heel erg goede show op het WMC aanstaande zaterdag beloven!

P1260456 P1260469

“Queen, A Spanish Rhapsody” valt goed in de smaak bij het publiek, dat is inmiddels duidelijk. De staff heeft naar aanleiding van de laatste runs nog de nodige verbeterpunten waar de komende repetities op zal worden gefocust, om hopelijk zaterdag behalve het publiek ook de jury te kunnen imponeren! Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in! Vanmiddag vertrekt de groep richting Epen, waar gezamenlijk de voorbereiding wordt getroffen voor de WMC-deelname. Vrijdag en zaterdagochtend wordt er nog gerepeteerd en zaterdag om 17.15 uur zal Marum het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade betreden met het doel de beste show tot dusver te brengen!

We proberen thuisblijvers via ons Twitter-account zoveel mogelijk op de hoogte te houden, en houd vooral ook de Facebook  van Showband Marum en Korpsmuziek in de gaten!

Plaats een reactie