Nog geen reacties

Music 4 Kids: kennismaken met muziek en show!

Afgelopen schooljaar heeft een grote groep kinderen tussen de 7 en 11 jaar deelgenomen aan Music 4 Kids, onderdeel van de jeugdopleiding van Showband Marum. Vanwege het succes van dit lesprogramma zal Music 4 Kids na de zomervakantie wederom van start gaan.

Het doel van Music 4 Kids is het leggen van de basis voor muziek door in groepen les te geven. De lessen, verzorgd door enkele enthousiaste leden van Showband Marum,  zijn gericht op ritme, tonen, melodieën en dans/beweging. Stapsgewijs en op speelse wijze leren de kinderen samen muziek te maken. Behalve dat de kinderen kunnen kennismaken met de instrumenten waar de showband uit bestaat, worden er tevens enkele lessen gewijd aan colorguard.

Music 4 Kids is het begin van het uitgebreide jeugdopleidingtraject van Showband Marum. Na deelname aan Music 4 Kids kunnen kinderen gemakkelijk doorstromen naar muziekles op een specifiek muziekinstrument, verzorgd door Kunstbedrijven Westerkwartier of Showband Marum. Tevens kan er gemakkelijk worden doorgestroomd naar de jongste colorguardgroep, de Intension Cadets. Kinderen die Music 4 Kids hebben afgerond en al muziek- of guardles volgen, kunnen tevens kosteloos meedoen aan Music 4 Kids 2 waarbij de lessen zijn gericht op de combinatie van muziek en show.

Door deze verschillende onderdelen van de jeugdopleiding worden kinderen al jong klaargestoomd om mee te doen met de Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende. SWJK timmert momenteel flink aan de weg; ze verzorgen regelmatig optredens, werden in juni Nederlands Kampioen in de jeugdklasse tijdens het NK show en werden diezelfde maand eerste in de jeugdklasse tijdens Jeugdfestival Stiens.

Na de zomervakantie gaan alle lessen van  de verschillende onderdelen van Showband Marum weer van start en er is altijd plaats voor nieuwe jeugdleden. “De jeugd heeft de toekomst” en we hopen dan ook dat we in het nieuwe schooljaar weer veel nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen! Zegt het voort en meld je aan of vraag meer informatie via [email protected]!

httpv://www.youtube.com/watch?v=yUKrj35fRyY&feature=plcp

Plaats een reactie