Nog geen reacties

Marum op grootste bloemencorso ter wereld

De bloemencorso in Zundert is het grootste bloemencorso ter wereld. Twintig oogverblindende wagens rijden op de eerste zondag in september door het Brabantse plaatsje. Showband Marum mocht voor de tweede keer in drie jaar meelopen in de stoet. De band heeft een zwaar, maar goed optreden achter de rug.

Al om half acht verzamelde de club zich in Marum om ongeveer drie uur later in Zundert te arriveren. De band moest vroeg op pad in verband met de steeds strenger wordende rijtijdenwet. Dat zorgde er wel voor dat in Zundert nog voldoende tijd was om kort te repeteren en nog een nummer aan het repertoire toe te voegen.

Zo rond 13.00 uur marcheerden alle korpsen af naar de start van het corso. Zundert staat niet alleen bekend om de mooie corsowagens, maar ook zeker om het feit dat ze topkorpsen laten meelopen. Zo waren naast Marum ook Advendo Sneek, Adest Musica Sassenheim, Takostu Stiens en het Pasveerkorps aanwezig. Wij hadden het geluk dat we als tweede band mochten meelopen en dat scheelt toch al snel een uurtje.

Zundert is een lange optocht. Er is altijd wel één wagen defect. De stoet ligt dan zomaar een kwartiertje stil. Ondanks dat het maar een parcours is van 5,5 kilometer, ben je toch al snel vier uurtjes onderweg. Een opgave voor de korpsen, maar ook zeker voor de tientallen mensen die de corsowagens met man- en vrouwkracht voortduwen.

Showband Marum leverde in Zundert een goed optreden af. In Dax merkten we dat ‘We Will Rock You’ een groot succes was bij het publiek. We kregen het zelfs voor elkaar om stugge Hollanders aan het klappen, zingen en juichen te krijgen. Bij de enorme hoofdtribune werd ons optreden live uitgezonden. Verderop de route kregen we meerdere malen het verzoek om We Will Rock You te spelen. En daar gaf de band maar wat graag gehoor aan.

Zo rond half zes kwam de band vermoeid aan bij de omkleedlocatie. Dat iedereen de tocht heeft weten te volbrengen, was een goede prestatie. Moe, maar voldaan, werd snel omgekleed om nog even een hapje te kunnen eten. Nadat de leden drie McDonalds-vestigingen aan hun neus voorbij zagen gaan, stopte de bus in Meerkerk om de plaatselijke hamburgerbakkers te overvallen met een bezoekje van zo’n 50 hongerige Marumers. Weer terug bij de bus zorgde Advendo Sneek voor aflossing.

Snel zette de Wiebenga-bus koers naar Marum, waar in recordtijd de bus werd uitgepakt, zodat die precies op tijd weer arriveerde in Siegerswoude.

Showband Marum is druk bezig met het naseizoen. Komende zaterdag treedt het op in Opende bij een Taptoe ter ere van het 5-jarige kampioensjubileum van SWJK. Een week later reist de band af naar het Duitse Bardowick. Toch richt de band het vizier ook al op komend jaar. Afgelopen vrijdag kregen de leden al nieuwe muziek voor de nieuwe WMC-show. En dat belooft een flinke uitdaging te worden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LJCHupMu8jQ
Vanaf 18.17 Showband Marum

Plaats een reactie