Nog geen reacties

Mars en show wedstrijden Hilversum

In voorbereiding op het WMC 2005 werden er  op 7 mei in Hilversum mars en showwedstrijden gehouden. Showband Marum had zich in eerste instantie ingeschreven voor deze wedstrijden in de showbandstyle, omdat dit immers ook de klasse is waarin we op het WMC zullen uitkomen. Omdat de instructie zoveel mogelijk input over de show wil hebben, en de show van alle kanten belicht wil zien, werd er op het laatste moment besloten om in de corpstyle klasse uit te komen.
Om twaalf uur ’s middags verzamelde de band zich bij “Ons Centrum”. Er moest, voordat we naar Hilversum zouden afreizen, eerst nog gerepeteerd worden. Het was de bedoeling om dit in De Wilp te gaan doen. De weergoden waren ons deze dag echter niet goed gezind, want het regende pijpenstelen en er werd uitgeweken naar een binnen locatie. Hier hadden we alleen de mogelijkheid om de show muzikaal door te nemen en pas op het laatst een uitstapje naar buiten te maken. De showrepetitie die gepland was, viel hierdoor grotendeels in het water en de veranderingen die voor vanmiddag in de show gepland stonden, konden helaas niet worden doorgevoerd. Om vier uur kwam de bus van de firma Wiebenga aangereden en vertrokken we richting Hilversum. Onderweg werd er gegeten bij de Mac in Lelystad en om ongeveer half zeven kwamen we aan in het Arena park te Hilversum. We hadden tijd genoeg, en na het omkleden werd er ingespeeld, gestemd en werden er nog wat kleine stukjes drill van de show doorgenomen. Gelukkig was het droog geworden, maar het was nog wel steeds stervenskoud. Om kwart over acht werd er koers gezet richting het stadion. DVS was de laatste deelnemer in de Showband Style klasse, en bij aankomst bij het stadion(netje) zagen we dat ze al met de show bezig waren. We hoefden gelukkig niet al te lang meer te wachten. Na de show van DVS kon de showband met stille trom (één van de afwijkende regels van de Corpsstyle) het veld innemen. Op het veld stond een stevige bries en de wind zorgde voor erg koude vingers en instrumenten. Toen de speaker de band aankondigde en op een gegeven moment vroeg of de jury klaar was, bleek dit niet het geval te zijn. De band moest dus nog even wachten en dit was in de kou niet echt een pretje. Nadat de jury hun plekken hadden ingenomen, konden we dan met de show beginnen.
Kwam het door de kou ?? kwam het door het grote veld?? We weten het niet echt, maar de klik die er vorige week nog was in Kampen, die was er vanavond niet echt. De show werd gedraaid, was best acceptabel, maar het geweldige gevoel mistte vanavond een beetje.
Na het optreden van de showband volgden nog twee optredens in de Corpsstyle klasse namelijk die van de Federatieband uit DenHaag en de Hurray For Hollywood show van Beatrix Hilversum. Dat Beatrix een thuiswedstrijd speelde was duidelijk,  het publiek op de tribune (er was overigens weinig publiek als je beseft dat er 8 bands waren en de toegang gratis was) reageerde enthousiast op het korps.
Nadat Beatrix de show had gedraaid was het tijd voor de prijsuitreiking en marcheerden alle korpsen het veld op onder muzikale begeleiding van DVS uit Katwijk. De jury liet ons nog even in de kou staan (letterlijk dan), maar nadat de formulieren eenmaal waren overhandigd aan de bobo van de KNFM werd de prijsuitreiking verder vlot afgehandeld. De punten in de corpsstyle klasse worden op een iets andere manier toegekend dan in de showbandstyle, dus dat we een ander punten aantal zouden halen dan we gewend waren, was duidelijk. Uiteindelijk bleek dat we 53 punten hadden behaald. Ruim boven de Federatieband uit Den Haag en 9 punten achter Beatrix Hilversum. Wat echter het belangrijkste was van de avond; 8 vol gesproken tapes met jurycommentaren. Ongetwijfeld zullen er veel bruikbare tips op deze tapes staan waarmee we ons programma verder kunnen verfijnen en uit kunnen bouwen op weg naar de best mogelijke uitvoering op het WMC 2005.

Plaats een reactie