Nog geen reacties

M3 – Het nieuwe orkest van Showband Marum!


 

Na een lange tijd van voorbereiden is het dan eindelijk zover: donderdag 3 februari is de aftrap van het nieuwe orkest van Showband Marum! Het orkest krijgt voorlopig als werktitel ‘M3’. Na een informatiebijeenkomst op 8 januari stromen de eerste aanmeldingen binnen. De teller staat nu al op een kleine 20 enthousiaste muzikanten!

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn de plannen uiteengezet voor M3. Het wordt een zittend orkest dat in eerste instantie bedoeld is voor oudleden van Showband Marum, die graag willen doorgaan met samen muziek maken. Zij willen graag de gezelligheid van de band behouden, zonder de hoge intensiteit van repetities en optredens. Maar dit zal zeker niet ten koste gaan van het niveau!

M3 zal een zeer breed repertoire gaan spelen. Muzikale selecties zullen uiteen lopen van ‘gouwe ouwe’ stukken uit WMC shows en straatnummers van Showband Marum tot bigband, populair, musical en alles wat er tussenin zit. En natuurlijk zal M3 minstens net zo eigenzinnig zijn als de Showband, die daar bekend om is. Er zal worden gezocht naar nieuwe stijlen, manieren en presentatievormen voor blaasmuziek. Het doel is om M3 in de toekomst ook als basis te laten dienen voor allerhande andere activiteiten, zoals een zwarte pieten orkest, een ‘Sootje’ zoals Showband Marum in het verleden ook heeft gekend, of een stageband voor begeleiding van andere artiesten.

De bezetting van M3 is gelijk aan de bezetting van de showband, met trompetten, bugels, mellophones (hoorns), trombones, euphoniums, saxofoons (sopraan/alt/tenor/bariton), dwarsfluiten/piccolo en contra’s, aangevuld met ongestemd en melodisch slagwerk. De muzikale leiding is in handen van Peter Haaima en Sietze Bandringa, die beide erg veel zin hebben om met M3 aan de slag te gaan.

M3 zal drie maal per maand gaan repeteren op de donderdagavond in Ons Centrum te Marum. Hoewel er nu al een mooie groep musici zit, kan er natuurlijk altijd meer bij! Dus als u belangstelling heeft, kom dan vooral langs op de eerste repetitie op 3 februari, of neem contact op via [email protected]

Hopelijk tot ziens!

Plaats een reactie