Nog geen reacties

M3 door als Showorkest ‘Bigband & Zo’

Na een opstartjaar hebben de leden van M3 gekozen voor een definitieve richting in de muziek. Er zal worden doorgegaan in de bigbandstyle, met een showorkestbezetting. Dit orkest heeft daarmee ook meteen een nieuwe naam gekregen: Bigband & Zo.

Op zaterdag 26 mei vond een play-inn plaats voor het nieuwe orkest Bigband & Zo. Veel geïnteresseerde muzikanten kwamen een kijkje nemen of meespelen. Na afloop werden er onder het genot van een drankje nieuwe ideeën gemaakt die kunnen helpen het orkest tot een succes te maken. Naar aanleiding van de reacties zal het orkest nu verder vormgegeven worden.

Het orkest begint zich een beetje te vullen, maar in een dergelijk orkest zijn er nooit muzikanten te veel en we zoeken nog steeds naar enthousiaste muzikanten vanaf 12 jaar die mee willen spelen. Vele instrumenten zijn geschikt: trompet, (bas)trombone, saxofoon, hoorn, maar ook drummers, (bas)gitaristen en keyboard. Iedereen die interesse heeft, nodigen we graag uit eens langs te komen.

De ambitie van het nieuwe orkest is om uit te groeien tot een soort showorkest, een soort extra uitgebreide bigband, voor alle geïnteresseerde muzikanten uit Marum en omstreken. In eerste instantie wordt er 3 keer per 4 weken gerepeteerd. Door zoveel mogelijk partijen aan te passen aan het individuele niveau, kan zowel de gezelligheid als kwaliteit centraal staan en blijft de drempel om mee te doen laag. Er is ruimte voor de beginnende muzikant die voor het eerst in een ensemble gaat spelen en ook de gevorderde speler die op zoek is naar een nieuwe of extra uitdaging.

Het doel is om een aantal optredens per jaar te verzorgen. Daarbij valt te denken aan festivals en feesten, maar ook vooral aan concerten in samenwerking met andere muzikanten, zangers of zangeressen. Op die manier blijft het geluid van Bigband & Zo altijd verrassend voor de spelers én de luisteraars.

Mocht u deze play-inn gemist hebben en toch meer willen weten, neemt u dan alstublieft contact op via [email protected].

Plaats een reactie