Nog geen reacties

Koninginnedag in Marum & Taptoe Drachten


De kop is eraf! Het seizoen is weer begonnen!

Koninginnedag begon vroeg dit jaar. Om 8 uur was het al een gezellige drukte in Ons Centrum want de hele vereniging, van jong tot oud, doet mee tijdens Koninginnedag. Rond half 9 begon de welbekende rondgang door het dorp en werden de inwoners van Marum gewekt door de klanken van Showband Marum. Voorop SWJK met de B- en C-guard, gevolgd door de Showband. Iedere keer weer een prachtig gezicht wanneer de hele vereniging te zien is!

Bij zorgcentrum de Hoorn werden het Wilhelmus en enkele nummers stilstaand gespeeld en kon er even koffie worden gedronken. Hierna werd de rondgang hervat, met in de lange stoet nu ook de Music 4 Kids. Een hele ervaring voor de jongste telgen van de vereniging om al tussen al die ‘grote’ muzikanten te lopen!

Bij het gemeentehuis was het tijd voor de traditionele toespraken van de burgemeester en leden van het Oranje Comité en werd het Wilhelmus wederom gespeeld tijdens het hijsen van de vlag. We vervolgden de rondgang richting het centrum. Hier was de braderie al volop bezig en voor een enthousiast publiek speelden SWJK en de Showband stilstaand hun showprogramma’s. Hiermee was het eerste optreden van de dag afgelopen en konden de leden de rest van de middag hun eigen gang gaan.

Rond half 6 werd er weer verzameld in Marum. We vertrokken richting Drachten om daar op de Koninginnedagtaptoe voor de eerste keer ‘EnRICHment’ aan het publiek te laten zien.

In Drachten aangekomen hing er een ontspannen sfeertje. Bijkletsen met leden van andere bands, instrumenten poetsen, uniform aan, rustig inspelen en de eerste shows van het programma bekijken.


Na de pauze was het onze beurt en we konden op het taptoeterrein nog even lekker warm spelen en indraaien, want het was behoorlijk koud! Opgesteld aan de zijkant van het veld was iedereen toch wel een beetje gespannen voor deze primeur van ‘EnRICHment’. Maar zodra de we de speakertekst hoorden en de hi-hat begon was het showtime!!

Het publiek reageerde ontzettend enthousiast. Het begin was nog even aftasten, tijdens part 2 kwam het al wat meer los en tijdens ‘Sorry’ begon het helemaal te lopen. Een prachtige solo, en een heerlijke sound op het einde waar iedereen van genoot. Part 4 werd ook goed ontvangen en het applaus op het slot zei genoeg. Tijdens de vele repetities de afgelopen tijd vroegen we ons wel eens even af waarom we hier ook alweer zo veel tijd in steken, maar tijdens dit eerste showoptreden was het ons meteen weer duidelijk!!!

We zijn blij met een goed eerste optreden, maar weten ook dat we er nog lang niet zijn. We hebben er dan vandaag ook alweer een lange, regenachtige repetitiedag op zitten en er is alweer een schepje bovenop gedaan.


Maar een goede eerste show tijdens Koninginnedag mogen we in ieder geval al wel in onze zak steken!


Op naar Bevrijdingsdag! Want dan gaan we naar Taptoe Kampen en kunnen we ‘EnRICHment’ weer laten zien!

 

Plaats een reactie