Nog geen reacties

Kom naar de open dag!

Op zaterdag 24 oktober organiseert Showband Marum een open dag om belangstellenden een kijkje in de keuken te bieden en om de ambitieuze plannen voor de komende jaren te ontvouwen. Showband Marum wil zichzelf in de komende jaren nog meer onderscheiden in het aanbod van Europese showorkesten. Om dit doel te bereiken staan een aantal plannen op stapel. Voorbeelden hiervan zijn het aantrekken van topinstructeurs en adviseurs uit de Verenigde Staten, de realisatie van een eigen clubgebouw en deelname aan wedstrijden binnen en buiten Europa. Afgelopen zomer nam de band voor het eerst deel aan wedstrijden in de zogenaamde corpsstyle class. Op het Wereld Muziek Concours werd een zeer verdienstelijke negende plaats op de wereldranglijst behaald.
De shows in deze corpsstyle class kenmerken zich door muziek gebaseerd op een thema, flitsende en snelle figuraties en het gebruik van een dansgroep. Het kost maanden om de muziek en choreografie van een productie van een twaalf minuten durend showprogramma te schrijven. Dit proces gaat het hele jaar door, ook als de show al wordt uitgevoerd. Hoewel het programma deels in eigen beheer wordt geproduceerd, wordt er ook raad gevraagd van Amerikaanse adviseurs.
Showband Marum heeft zich in de afgelopen jaren doorontwikkeld en wil dat ook blijven doen. Zo komen de leden niet alleen meer uit de regio Westerkwartier, maar reizen wekelijks musici en dansers uit plaatsen als Sneek, Groningen, Assen en alles daartussen richting Marum. “We richten onze verenigingsstructuur daarop in”, legt voorzitter Piet van Houten uit. “We beseffen ons wel degelijk dat er leden zijn die voor een paar jaar bij ons komen spelen om zichzelf te ontwikkelen. Zo hebben we in de afgelopen jaren al drie jonge leden gehad die een seizoen in de VS hebben meegespeeld in een drumcorps van absolute wereldklasse.”
De ambitie reikt verder. Het bestuur van de vereniging is druk bezig met de realisatie van een eigen verenigingsgebouw. Ook zijn er plannen om binnen twee jaar een trip naar Azië te ondernemen. “Showband Marum moet zich niet alleen in Europa laten zien”, legt Piet van Houten uit. “Daar is onze naam al bekend. Het wordt tijd om over te vliegen naar de andere continenten. Dat wordt natuurlijk een fantastische ervaring voor onze leden.”
Tijdens de open dag, die Showband Marum op 24 oktober organiseert, wordt er een concrete invulling van deze plannen gepresenteerd. Daarnaast maakt het instructieteam bekend wat het thema wordt van de show die komende winter zal worden ingestudeerd. Met de lancering van een nieuwe website, passend bij de nieuwe ambities, wordt een extra feestelijk tintje aan de dag gegeven.
Wilt u weten wat er allemaal gaande is bij Showband Marum of gewoon eens rondkijken? Lijkt het je wat om komend seizoen mee te spelen bij Showband Marum? Kom dan zaterdag 24 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur naar het verenigingsgebouw ‘Ons Centrum’ aan de Kruisweg 32 in Marum. Kijk, luister, doe mee, geniet van alles wat Showband Marum te bieden heeft.

Plaats een reactie