Nog geen reacties

Kippenvel tijdens Taptoe Wezep

Wezep 2008 - 2Of het de kou was of het grandioze einde van onze show tijdens Taptoe Wezep, ik weet het niet. Een kippenvel moment was het wel. Het einde van de show was muzikaal zo mooi en de zang zo imponerend dat het publiek muisstil was. Toen drum major Jenne Kits zich omdraaide, veerde een man in het publiek zo snel omhoog, dat ik het zeker wist; wij hebben hier het publiek laten genieten van ‘Back to Basic’.
Even terug naar het begin, het is zo rond vier uur als we onze spullen pakken voor vertrek richting Wezep. Maar voor we naar Wezep gaan, brengen we een serenade aan Piet en zijn vrouw Jeanet, zij vieren namelijk onder de stralende zon in Roden hun 25 jarig huwelijksfeest. Een bijzondere mijlpaal, nu op weg naar goud!
Daarna is het even wachten op wat achtergebleven kandidaten voor we uiteindelijk koers kunnen zetten naar Wezep. Daar aangekomen moeten we gelijk in de sprint voor het oefenen van ‘Somewhere over the Rainbow’ en het Wilhelmus. Taptoe Wezep wordt georganiseerd door de jubilerende
vereniging Showband Van Limburg Stirum. Even als Showband Marum vieren zij dit jaar hun 50-jarig jubileum. Direct na de oefening sprinten we naar de startlijn voor de presentatie. Onder de swingende klanken van de sambaband van Glenn Mills marcheren we over het veld, richting kantine, want zo langzamerhand hebben we toch wel zin in iets ‘warms’. Met een groot compliment voor de keuken op het sportcomplex genieten we van heerlijke snacks. De keuken weet het klaar te spelen ons binnen 20 minuten allemaal te voorzien van een warme snack; grandioos!
Met de friet net in de maag doen we een korte warming up. Waarna we na Oranje IJsselmuiden onze show ‘Back to Basic’ mogen laten zien én horen. De show gaat lekker, muzikaal zijn er momenten dat het erg goed gaat en dat geeft een kick.
Het einde is schitterend, alles is stil. Een prachtig moment. Na ons zijn er nog twee bands ‘Irene’ uit Ede en de jubilerende vereniging ‘Van Limburg Stirum’. Daarna is het tijd voor de finale waar we en masse ‘Somewhere over the Rainbow’ spelen. Gevolgd door het taptoesignaal en het Wilhelmus. Daarna vertrekken we naar de kleedkamer om zo rond 22.45 uur weer richting Marum te koersen. Het is 00.00 uur als we in Marum uit komen en met dank aan Jenn
e van al onze hoogtepunten van de Italiëreis in juli nog eens hebben kunnen genieten. Op naar taptoe Amersfoort op 20 september!

Plaats een reactie