Nog geen reacties

Jubileumdag zeer geslaagd

Showband Marum is jarig! Afgelopen zaterdag hebben we ons 50-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. De jubileumdag begon met een spel- en doedag, waarna de officiele receptie plaatsvond. Er werd afgesloten met een spetterende Taptoe, waarna er nog een zeer gezellige afterparty ontstond.
Klik hier voor de foto’s van de Jubileumtaptoe
Gelijk na de spel- en doedag verzamelden de leden van de jeugdband zich op het veld van SV Marum om nog even de show te repeteren. De instructie kon de show vanaf de steiger eens goed bekijken. Na de jeugdband heeft Showband Marum ook zelf nog de show een keer doorgedraaid en al snel bleek, dat ‘de vorm van de dag’ zeker aanwezig was.
Na deze repetitie druppelden de eerste genodigden voor de receptie binnen. Speciaal voor deze dag is er op het Taptoeveld een grote tent opgezet. De receptie was het officiele gedeelte van de jubileumviering. Vertegenwoordigers van organisaties, oud-leden, de wethouder, de erevoorzitter en Jacques d’Ancona, ze waren allemaal aanwezig.
De receptie werd geopend door Johan Boekema, als voorzitter van het jubileumcomité. Al snel kreeg voorzitter Piet van Houten het woord en binnenkort zullen we de tekst van zijn toespraak op deze site plaatsen. De wethouder van cultuur kreeg iedereen op haar hand, door te melden dat ze zich voor Showband Marum zal laten sponsoren bij de Vier Mijl van Groningen. Voor één dag zal ze ‘lid’ zijn van Showband Marum.
De vriendenvereniging, vertegenwoordigd door erevoorzitter Ale Klaver, bood de band twee grote checques aan. Zo kunnen we een aantal nieuwe instrumenten aanschaffen en daarbij kregen we ook nog een flinke bijdrage voor de aanschaf van nieuwe uniformen. Jacques d’Ancona besteeg het podium als lid van het comité van aanbeveling. Hij kwam uit de kast, zoals hij het zelf zei. Vroeger liep hij namelijk altijd achter de muziek aan. Hij vond het geweldig om zoveel enthousiasme te zien. Plezier is belangrijk, volgens hem.
Het rijtje sprekers werd afgesloten door Wietse Praamstra van het CBSD, die nogmaals de warme band met Marum bestempelde. Na de officiele praatjes kregen de aanwezigen de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nemen en te genieten van korte optredens van Showband Marum en SWJK. Om half acht begon het voorprogramma van de Taptoe.
Inmiddels druppelden ook de eerste bezoekers binnen. De gratis taptoe trok honderden mensen naar het veld. Naast SWJK en Showband Marum namen ook Excelsior Groningen, DINDUA Oldekerk, North Frisian Percussion Corps uit Dokkum en Crescendo Opende deel aan dit festijn. We willen hun nogmaals heel erg bedanken voor deze deelname.
Onze show verliep eigenlijk best wel goed. Zo langzamerhand staat er een flinke basis voor de komende optredens. Het publiek reageert enthousiast en komt ogen en oren tekort. We moeten er nog even aan trekken, maar de leden hebben nu al zin in het NK Show te Assen.
Als afsluiter van de dag vond er na de Taptoe een mooie afterparty plaats in de tent, die inmiddels tot feestpaleis was omgedoopt. Leden van alle korpsen vierden de ‘verjaardag’ mee en zo werd deze jubileumdag gezellig afgesloten.

Plaats een reactie