Nog geen reacties

Intension sluit zich aan bij top A-class


Intension heeft zaterdagavond in het Sportcentrum Splitting te Drachten de aansluiting gevonden bij de top van de A-class. Met een miniem verschil van 0,3 punten eindigden de dames van de winterguardunit achter het al jaren  ongenaakbare The Pride. Het betekende de beste seizoensstart voor Intension, sinds de groep meedoet aan het Winterguardcircuit. Het publiek en de jury was onder de indruk van de nieuwe show ‘Earth’. Ook de juniors van Intension deden het met een mooie vierde plek goed in de Junior Class.

Wekenlang hebben de groepen van Intension toegeleefd naar de ouverture van het seizoen. De zenuwen sloegen al toe na vorige week, toen een aantal tegenstanders al deelnam aan een wedstrijd in Waalwijk. ‘Wat scoren ze hoog! Kunnen wij dat ook?’

Aan de voorbereiding zou het niet kunnen liggen. Tijdens de try-out, vorige week, zetten de groepen een behoorlijk goede show neer. Zeker omdat het nu nog zo vroeg in het seizoen is. Maar toch blijft de twijfel aanwezig. Want niet de leden, de instructie, supporters en familieleden bepalen de punten. De voorbereiding kan nog zo goed zijn. Er kunnen nog zoveel mensen met kippenvel op de tribune zitten. De jury heeft het laatste woord.

Gelukkig is Intension geen onbekende in Drachten. Vrijwel alle leden stonden er al eens op de vloer bij een eerdere wedstrijd. En dan is het best wel lekker om daar het seizoen af te trappen. Je kent de zaal, je weet de weg naar de kleedkamers en bovendien is het voor veel ouders en bekenden makkelijk om er bij te zijn.

De juniors waren als eerste aan de beurt. Hun show ‘You’ verliep zoals iedereen had gehoopt. Natuurlijk is alles nog niet perfect, maar op dit moment was het gewoon een hele goede show. En dat bleek ook uit de jurywaardering.   Met 55,5 punten eindigden de kids als vierde in de sterk bezette Junior Class. In deze klasse heeft The Pride een enorme voorsprong op de concurrentie, maar het gat met de rest van de top 3 is nog niet eens heel erg groot.

Met een goede uitslag van de juniors op zak, begonnen ook de meiden van Intension A aan hun voorbereiding. Dit jaar staat hun show in het teken van de aarde en de liefde voor de planeet waarop wij leven. Op gevoelige muziek met een door Michael Jackson ingesproken tekst, proberen de dames het publiek en de jury in te palmen. Tijdens de try-out lukte dat goed. Maar nu ook?

Het antwoord op die vraag is simpel. Intension steeg boven zichzelf uit en zette een hele goede uitvoering neer van ‘Earth’. De show maakte veel indruk en niet voor niets eindigde de groep met 57,7 punten als tweede achter The Pride. De jury vond Intension het beste van de A-class op de onderdelen Equipment en Ensemble. Op de captions General Effect hoefde de groep alleen The Pride voor zich te laten. Helaas was er geen jurylid aanwezig voor het onderdeel Movement. Dat is ook een verklaring voor de lagere scores, gewoonweg omdat er op dat onderdeel geen punten zijn gegeven.

De uitslag zorgde voor een hoop blijdschap binnen de groep en de instructie. Het is geweldig om te zien dat de instructie bestaat uit drie jonge meiden die binnen de vereniging zijn opgeleid. Jolanda, Petra en Paulien hebben zo hun eigen kwaliteiten en die mix zorgt voor een sterk team. Duidelijk is dat Intension in de laatste twee jaar enorme stappen heeft gezet op de uitvoering van hun show, het onderdeel dans en expressie en performance. En daardoor heeft de groep ook een stap naar de top kunnen maken.

Het is alleen nog maar de eerste wedstrijd. Een voorsprong van twee punten of een achterstand van drie tienden, dat telt bij de volgende contest niet meer. De kaarten worden opnieuw geschud en de ranking kan daarna wel weer helemaal anders zijn. Intension zal het programma in de komende twee maanden blijven doorontwikkelen en blijven verbeteren om deze klassering vast te houden en tijdens de Finals te kunnen pieken.

De volgende krachtmeting is over twee weken in Aalsmeer. De volledige top van de A-class is dan weer aanwezig. Misschien is dat wat ver, maar we willen de contest in Leeuwarden, op 12 februari, van harte bij u aanbevelen. Daar zullen drie Intensiongroepen meedoen, net zoals Beatrix Hilversum. Want zij verdienen een bijzondere vermelding met hun Anne Frank show. Haar emotionele verhaal wordt door de guard van Beatrix op een fenomenale wijze verteld in dans en beweging. Echt een mustsee! Kaarten zijn via deze link te koop.

A Class
58.00 (0.00) – The Pride A
57.70 (0.00) – Intension
55.40 (0.00) – CMH Menaldum A
52.00 (0.00) – 2Xtreme A
50.40 (0.20) – Dynamix
46.80 (0.00) – Impact A
43.70 (0.80) – Concordia Sexbierum
recap

Junior Class
67.00 (0.00) – The Pride Junior
58.70 (0.00) – Avant Courir Junior Class
58.30 (0.00) – Advendo Showgirls
55.50 (0.10) – Intension Junior
52.30 (0.00) – Euphonia Junior Class
50.90 (0.60) – 2Xtreme cadets
50.70 (0.50) – CMH Menaldum Junior
recap


 

Plaats een reactie