Nog geen reacties

Intension klaar voor het nieuwe seizoen

De drie groepen van Intension, onderdeel van Showband Marum, zijn klaar voor het nieuwe winterguardseizoen van Colorguard Nederland. Zowel de cadets, de juniors als Intension A lieten afgelopen zondag bij de try-out in Sporthal De Holten een goede show zien. Over nog geen twee weken hebben ze in Drachten hun eerste wedstrijd.
In een volgepakte gymzaal lieten alle groepen hun show tweemaal zien. De cadets, soms piepjonge meisjes, betoverden het publiek met hun show ‘Er was eens…’ Wat wil je ook met allemaal van die schattige meisjes! De juniors lieten zien dat ze eigenlijk al best wel volwassen zijn. Hun show Contrast zit vernuftig in elkaar. Van zwart-wit wordt je meegenomen in een schouwspel van kleur. De juniors zijn al behoorlijk ver en zullen proberen om zich in de juniorclass goed staande te houden.
Van Intension A wordt veel verwacht. Na twee tweede plaatsen in de A-class, hoopt ook nu iedereen op een topnotering. Maar het winterguardseizoen, dat zaterdag is gestart, zit vol verrassingen. Twee groepen uit de Open Class zijn gepromoveerd naar de World Class. De groepen waar Intension vorig jaar mee streed, staan op het punt om te promoveren naar de Open Class. Wellicht dat de doelstellingen dus moeten worden bijgesteld in de loop van het seizoen.
Maar dat Intension A met deze show hoge ogen gaat gooien, dat lijkt al wel een beetje duidelijk. The Unexpected Day vertelt het verhaal van het gewone leven, iets meer dan tien jaar geleden, op 11 september 2011 in New York. Van de enorme ramp in de Twin Towers die het leven van al die Amerikanen in één keer op zijn kop zette. Het verdriet, de angst en de wanhoop die Amerika heeft getroffen zal nooit mogen worden vergeten. De jonge groep toonde die angst, het verdriet en de wanhoop. The Unexpected Day is een enorm energieke show met veel drama en mooie elementen.
De dames van alle groepen hebben nog een paar repetities om de puntjes op de i te zetten en dan volgt in Drachten de eerste wedstrijd van het jaar. Wat de shows dan waard zijn, moet blijken. Maar voor alle aanwezigen in De Holten was het genieten geblazen!

Plaats een reactie