Nog geen reacties

In memoriam: Hennie Kalfsbeek


In de nacht van zaterdag op zondag ontvingen wij het bericht dat Hennie Kalfsbeek is overleden. Alhoewel we wisten dat we afscheid moesten nemen van Hennie, is het toch een bericht waar je stil en verdrietig van wordt.

Hennie is moeder van Riëanne, Mente en Geert Johan. Riëanne is lid geweest van de band en de jongens zijn nog spelend lid. Met haar man Johan, lid van onze bouwcommissie, was ze als vrijwilliger zeer actief binnen onze vereniging.

We zijn blij dat we onlangs nog voor haar hebben mogen spelen in haar eigen tuin, als dank voor alles wat ze voor ons gedaan heeft. Ook voor Mente en Geert Johan was dit een indrukwekkend moment om voor hun eigen moeder te kunnen spelen. In het gesprekje dat ik toen vooraf met Hennie had, zei ze oa. tegen mij dat muziek haar zoveel kon zeggen en dat daarom toespraken ook niet nodig waren.

Zoals al gezegd Hennie heeft veel betekend voor Showband Marum. Hennie was één van de “naaimoekes”. Ze vond het erg belangrijk dat de band er tip top bij liep. Hennie gaf de leden dan ook op haar manier commentaar tijdens het uniformen passen, vooral als er iemand was aangekomen en als het uniform moest worden vergroot. Menig lid heeft dat meegemaakt. Nieuwe leden, die voor het eerst een uniform moesten passen, stelde ze op hun gemak. Niet alleen de uniformen van de band hadden haar aandacht.  Ook voor Intension zette ze zich meer dan 100 procent in. Guard-outfits, nieuwe vlaggen, gescheurde broek. Hennie fixte het.

Ook de mensen in al die pakken hadden Hennie’s aandacht: ze stond altijd voor iedereen klaar.  Als één van onze instructeurs op donderdag slagwerklessen gaf, kon hij altijd een hapje mee eten. Leden die van ver kwamen, konden vrijdags blijven slapen als de dag erna een optreden was of een repetitie. En ze maakt ook een bed voor ze klaar, als ze eens een avondje met de leden in Marum en haar eigen kinderen op stap wilden gaan. Voor Hennie was dat geen enkel probleem en bij haar thuis stond er dan eerst een hapje en een drankje klaar, zo vlak voor het stappen.

Naast de Showband en Intension, was Hennie ook betrokken bij de jeugdband: altijd vol enthousiasme en zorgzaam voor de kids.

Hennie Kalfsbeek, een bijzonder mens, haar naam zal, ook door haar man en kinderen verbonden blijven aan Showband Marum.

We leven erg mee met Johan, Riëanne en Erwin, Mente en Gesiena, Geert Johan en de rest van de familie en wensen hun veel sterkte.

Namens bestuur, leden en vrijwilligers Showband Marum,
Piet van Houten, voorzitter.

Plaats een reactie