Nog geen reacties

In memoriam: Foekje Smit

Woensdagmiddag 20 juni 2012 ontvingen wij het bericht dat Foekje Smit is overleden. Alhoewel wij wisten dat we afscheid moesten nemen van Foekje, is het toch een bericht waar je stil en verdrietig van wordt.

We kennen Foekje als een immer vrolijke en enthousiaste vrouw. Bovendien was ze een gedreven muzikant. Haar muzikaliteit blijkt wel uit het feit dat Foekje verschillende instrumenten heeft gespeeld. Zo is ze begonnen op een jachthoorn en is vervolgens over gegaan op hoorn. De laatste jaren heeft ze bij M3 tenorsaxofoon gespeeld. Vanaf de start van M3 was actief lid. Haar positieve inbreng, enthousiasme en humor zal dan ook gemist worden in de groep.

Niet alleen op muzikaal gebied, maar ook bestuurlijk is Foekje uiterst betrokken geweest bij de showband. Tot aan haar ziekte heeft ze de taak van penningmeester vervuld.

Foekje was moeder van Suzanne en Eva.  Suzanne heeft een aantal jaren bij SWJK bugel gespeeld en is twee jaar geleden overgestapt naar Harmonie Marum.  Eva is nog steeds enthousiast lid van SWJK en na een aantal jaar dwarsfluit te hebben gespeeld  loopt Eva nu bij de guard van SWJK en Intension Junior. Bij alle optredens van haar dochters, maar ook van Showband Marum, was Foekje trouw supporter.

Showband Marum heeft onlangs nog een serenade mogen brengen aan Foekje wat ze vanuit haar bed heeft kunnen gadeslaan. We zijn blij en dankbaar dat we dit nog voor haar hebben kunnen doen.

Wij leven erg mee met Johan, Suzanne, Eva en de rest van de familie en wensen hun veel sterkte.

Bestuur en leden Showband Marum.

Plaats een reactie