Nog geen reacties

Hele zaterdag alleen voor slagwerk!


Het is inmiddels vaste prik; eenmaal per jaar repeteert het slagwerk een hele zaterdag zonder de brass en guards. Dat kon ook in 2010 niet achterwege blijven. Zo verzamelden de leden van de drumline en het front-ensemble zich afgelopen zaterdag op het knusse korfbalveld in de bossen bij Nuis. De dag begon met een flinke M&M-sessie, waarna het tweede nummer op het programma stond. Onduidelijkheden werden weggenomen door de staff en bepaalde muzikale momenten werden goed aangepakt. Net zolang totdat het wél goed ging.

Deel drie, de ballad ‘Sorry’ van Kyteman, werd na de middagpauze onder handen genomen. Maar eerst was het tijd voor een lekker broodje hamburger, verzorgd door ‘Showband Marum Catering’. Een ballad wordt voornamelijk geschreven op de brass, maar in dit geval zijn er nog verrassend veel nootjes voor het slagwerk. Wel was er in de afgelopen weken weinig aandacht voor het nummer. En dus was deze ‘extra repetitie’ een mooie gelegenheid om daar iets aan te doen. Mét succes! Visueel en muzikaal zijn er weer stappen gezet.

Tegen het einde van de middag heeft de drumline de percussionbreak in het slotnummer nog even figuur voor figuur doorgelopen. Na een complete run van het programma, echt nog steeds zonder blazers, kwam er een einde aan de lekkere repetitie. Er is veel gefixt en onzekere en onduidelijke momenten zijn weggenomen. Aanstaande zaterdag repeteert Marum wederom in Nuis en zijn ook de blazers en guards aanwezig.

Plaats een reactie