Nog geen reacties

Gondelvaart op ….. Wielen?

Het leek me heerlijk, zo’n Gondelvaart. Lekker op een bootje staan, af en toe een nummertje spelen en als een Sint met zijn Pieten zwaaien naar de kant. Of misschien wel aan de kant, het publiek vermaken terwijl de versierde gondels voorbij komen. “Welkom bij de 38e Gondelvaart op Wielen”, schalt er uit de speakers. Weer een illusie armer.
Was dat erg? Twee avonden lang duizenden mensen rond het parcours, een zeer vlot doorlopende corso, een goed ontvangst met koffie en fris en weer in de eigen kleren binnen een uurtje. Ze hebben het goed voor elkaar in Drogeham. Bij aankomst op vrijdag wordt ons een kop koffie aangeboden en kunnen we even rustig bijpraten met de collegae van het Sneker Rhythm Stars. Al snel begint de Gondelvaart en het valt op dat het geheel snel in beweging is. Voordeel was dat we ook nog voorop liepen en daardoor geen enkele hinder hadden.
Totdat bleek dat we aan een heus criterium begonnen. Al snel kwam de laatste wagen in zicht en dreigde de cirkel rond gemaakt te worden. Vlak voordat we aansloten, kwam hij echter in beweging. Alsof het zo hoorde. Na eigenlijk niet te hebben stilgestaan, werden we na twee rondjes van het parcours af gehaald. Krap veertig minuutjes na het startschot, waren we al weer klaar. “Was dit het?” “Kunnen we niet nog een rondje?”
De organisatie had de koffie ingeruild voor bier en fris en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Vroeg thuis dus en dat was wel fijn met de Rodermarktparade van zaterdag nog in het verschiet. Dat zou ook niet het enige optreden zijn van die dag, want ’s avonds stond het zelfde recept in Drogeham weer op de agenda. In feite kunnen we bijna eenzelfde verslag maken, zij het dat we nu wel een bonusrondje van de organisatie kregen. Alsnog waren we vroeg klaar, stonden de koffiedames weer gereed, kwam het publiek in grote getale en gaven we gewoon een goed optreden.
Nog even een compliment aan de zeer goede speaker. De beste man had zich goed voorbereid, had een goede stem en maakte desgevraagd nog reclame voor onze open dag van 6 oktober. Klasse dat zo’n speaker ook zelf zich verdiept in de verschillende bouwploegen en muziekkorpsen!

Plaats een reactie