Nog geen reacties

Geslaagde open repetitie!

Afgelopen vrijdag stond in het teken van de Open Repetities van jeugdband SWJK en Showband Marum. In de week voorafgaand aan DCE hadden al twee open repetities plaatsgevonden, maar aangezien we toen aan ons programma Moz’Art moesten werken hadden geïnteresseerden toen niet de mogelijkheid om mee te spelen. Ook voor de leden van SWJK is het natuurlijk hartstikke leuk hun kunsten eens te vertonen in een open repetitie, en jeugdleden heb je natuurlijk ook nooit genoeg! Vandaar deze open avond afgelopen vrijdag: iedereen kon een kijkje nemen bij de verschillende onderdelen van de vereniging, maar ook was er nu de mogelijkheid om zelf mee te spelen!

Om 18.30 uur begon de open repetitie van SWJK. De jeugdband, die door een prachtige samenwerking tussen Showband Marum en Bicycle Showband Crescendo Opende tot stand is gekomen bestaat uit een flinke groep blazers, slagwerkers en guards. Het eerste gedeelte van de repetitie werd er buiten in het zonnetje een M&M (marching & manoeuvring) blok gedaan. M&M is erg belangrijk wanneer je in een showband speelt; netjes en in het goede tempo lopen, goede houding etc. De toeschouwers konden zien dat dit vaak nog hartstikke lastig is! Na het M&M gedeelte werden de secties opgesplitst, de guard bleef buiten om enkele fragmenten van de show door te nemen en de blazers en slagwerkers gingen naar binnen om ‘Another Star’ in te studeren, een nieuw nummer wat later die avond ook met ‘de grote band’ samen zou worden gespeeld. Vlak voor het einde van de repetitie kwam de hele groep weer samen om buiten voor de vele ouders, leden van de showband en andere belangstellenden die aanwezig waren de muziek van de show ‘DANCE’ te spelen. Ondanks dat er vrij veel blazers misten klonk het toch prachtig en het optreden werd dan ook met luid applaus ontvangen!

Na de jeugdband was het de beurt aan de showband. De slagwerkers gingen hard aan de slag met technische oefeningen en bij de blazers werden enkele nieuwe nummers ingestudeerd. Ook leden van M3, het nieuwste orkest van Showband Marum, en de jeugdband speelden mee, en er zat dan ook een flinke groep blazers te spelen, prachtig! Ook in de slagwerkzaal liep het goed door met belangstellenden, en iedereen die wilde kreeg de gelegenheid om mee te trommelen. Rond 21.30 uur kwamen de secties samen en werden de ingestudeerde stukken ten gehore gebracht. Ook het alom bekende straatnummer ‘Rolling in the Deep’ van Adele werd gespeeld en als afsluiting speelden de leden van de showband nog één keer de prachtige showmuziek van Moz’Art.

Na de repetitie hadden de belangstellenden nog de kans om toch nog eens even rustig op een instrument te spelen wat hen aansprak, en uiteraard stonden de hapjes en drankjes al klaar bij de bar. De DVD van ons DCE prelims optreden van vorige week zaterdag werd getoond en ook enkele oudere DVD’s kwamen tevoorschijn, herinneringen werden opgehaald maar er werd stiekem ook alvast vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen! Kortom; het was al met al een erg geslaagde en gezellige open avond voor jong & oud!!

Lijkt het je leuk om komend seizoen onderdeel zijn van SWJK of Showband Marum, maar was je er afgelopen vrijdag niet bij?

Geen probleem! SWJK repeteert iedere vrijdag van 18.15 – 19.15 uur en Showband Marum iedere vrijdag van 19.30 – 22.30 uur. Beide groepen repeteren in Ons Centrum, Kruisweg 30-32 te Marum. Iedereen is altijd van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen!

Meer informatie over lid worden vind je hier, en voor overige vragen kan natuurlijk altijd contact worden opgenomen!

Plaats een reactie