Nog geen reacties

Filmpje: Nieuwe drums en marimba’s voor Marum


Vijf fonkelnieuwe snares, twee oogverblindende tenors, vijf prachtige bassdrums en twee enorme concertmarimba’s. Ja, de firma Vancore had vorige week heel wat voor ons in petto. Showband Marum presenteerde samen met het Friese bedrijf de nieuwe lijn slagwerkinstrumenten voor de komende jaren. Het resultaat mag er zijn. Eindelijk hebben de slagwerkers een instrument dat ook past bij het uniform. Sjiek en stijlvol, dat zijn de nieuwe drums!

De levering van de trommels is een nieuwe stap in de samenwerking tussen Marum en Vancore. Al jaren zijn we de fabrikant trouw gebleven. Mede daarom besloot Vancore om de drumline in het nieuw te zetten. Eerder al schaftte de vereniging twee concertmarimba’s aan, die inmiddels al onmisbaar zijn in onze showprogramma’s.

Vancore zegt het volgende over de nieuwe drumline:

Nieuw zijn de sinds kort in eigen huis vervaardigde massief aluminium snare en tenor span-ringen en collar-ringen . Vancore investeerde afgelopen jaar flink in het eigen machinepark om zo de kwaliteit van deze Ultimate High Tension Aluminium spanringen naar ongeëvenaarde top kwaliteit te brengen. En met daverend succes! Voor de slagwerkbezetting van Showband Marum werd dan ook alles uit de kast getrokken en werden alle spanringen uitgevoerd in volledig “ high quality” chroom , om mede te laten zien wat er met deze nieuwste techniek mogelijk is.

De tenor ringen zijn in kwaliteit en uiterlijk nu ook vernieuwd en gelijk aan de snaredrum spanringen.  Waar collega merken stalen spanranden monteren , voorziet Vancore de tenors van volkern hoogwaardige aluminium spanringen. De ringen zijn voorzien van een zogenaamde “kamer” , waarbinnen de rand van het te bespelen vel volledig weg valt. Dit geeft een zeer robuuste en strakke uitstraling. De ringen zijn iets in hoogte verlaagd t.o.v. de  snare   ringen om het speelcomfort van de Tenor spelers te kunnen garanderen. Ook de klank van het instrument wordt hierdoor verbeterd. Niet onbelangrijk is dat de ringen vele malen sterker zijn  dan de conventioneel gemonteerde en door het materiaal toch  licht blijven.

Een op elkaar aansluitend Nederlands product dus , dat staat voor Nederlandse Innovatie in Top Kwaliteit , aansluitend op de wens van de vereniging. “ State of the Art Marching Percussion!! “

Als slagroom op het toetje zijn de ketels afgewerkt in een Antraciet Carbon Finish . Neutraal maar wel erg chique in zijn uitstraling. In combinatie met high glossy chroom ,  een  drumline die zijn weerga niet kent !

Showband Marum is blij met de samenwerking tussen de vereniging en Vancore. Het publiek tijdens contesten en wedstrijden kan in ieder geval genieten van de nieuwe trommels! Check het foto-album voor een impressie.

Plaats een reactie