Nog geen reacties

Een dagje Brabant!

Gister reisden we af naar het Brabantse Schijndel. Om 10.00 uur vertrok de bus en zo’n dik 3 uur later arriveerden we op het taptoeterrein, de sportvelden van VV Avanti ’31. Helaas was de club die daar uit de bus stapte verre van compleet, met name bij de blazers misten heel veel leden. Maar toch was er ’s ochtends besloten het optreden door te laten gaan en gelukkig maar, want het bleek een erg leuke dag te worden!

Rond 14.00 uur begon de streetparade in het centrum van Schijndel. Een rondje over de markt, een paar keer heen-en-weer door de winkelstraat, even stilstaand enkele nummers spelen voor het winkelende publiek en zo was de drie kwartier binnen een mum van tijd voorbij!

Na de parade waren we de rest van de middag vrij en konden we lekker bijkomen… Een deel van de leden streek neer in de voetbalkantine, een ander gedeelte liep een blokje om en weer een ander deel maakte dankbaar gebruik van de fietsen van de collega’s van Crescendo en bracht het centrum van Schijndel een bezoekje. Rond 17.00 uur was er in de kantine een heerlijke broodmaaltijd geregeld, erg goed georganiseerd!

Na het eten maakte iedereen zich langzaam op voor de show. Met name bij de blazers was er toch wat extra spanning voelbaar aangezien zij met zijn achten(!!) de show moesten gaan lopen. Gelukkig waren drumline en guard wel zo goed als compleet en toen we eenmaal op het veld stonden was alle twijfel gauw verdwenen en hebben we een goede show gedraaid. De tribune zat bomvol, wat een enthousiast publiek die Brabanders! Veel respons van het publiek, daar doe je het uiteindelijk toch allemaal voor en ook met een klein clubje kun je dan heel wat doen!

We stonden redelijk vroeg in het programma en konden dus na ons eigen optreden vanaf de zijkant de andere shows nog bekijken. Uiteraard eindigde de taptoe met de finale zoals deze hoort te zijn, gezamenlijk de gebruikelijke nummers spelen en dan de afmars. Al met al duurde dit nog een hele tijd en inmiddels was het al bijna 23.00 uur toen we het veld af kwamen. We pakten dus gauw in en de lange terugreis  kon worden ingezet. Al met al was het best een spannende dag, maar gelukkig is alles op z’n pootjes terecht gekomen! Het publiek genoot van Moz’Art en wij van het publiek; het was een zeer geslaagde dag!

Volgende week zijn we dichtbij huis te zien, namelijk in Groningen! Zaterdag overdag zullen we de parade van de Roze Zaterdag begeleiden en ’s avonds zullen we te zien zijn op de Jubileumtaptoe van Excelsior in het stadspark! Komt dat zien!

Kijk voor foto’s van Taptoe Schijndel op www.taptoeschijndel.nl en klik hier voor een erg leuk filmpje van TV Schijndel!

Plaats een reactie