Nog geen reacties

Calgary – donderdag 4 juli

Donderdag 4 juli
(geschreven 4 juli 22:30 uur Canadese tijd, 5 juli 06:30 uur Nederlandse tijd)

Plannen zijn er om te veranderen en ook dat is vandaag van toepassing. Het ontbijt staat vandaag om 9 uur klaar voor iedereen, want om 10:00 uur staat een showrepetitie op de planning. Het weer geeft niet mee en het regent pijpenstelen. We besluiten het programma wat aan te passen en gaan op onze verdieping in de Kananaskis Hall bezig met een aantal visuals in de show. Ook worden de filmopnames van de show in Didsbury bekeken en uitgebreid geanalyseerd.


Vanaf 12:00 uur heeft iedereen een paar uur vrije tijd. Mensen gaan een hapje eten in de buurt, wat kleine boodschappen doen en maken zich klaar voor vertrek naar de Saddledome. Daar staat vanmiddag de openingsceremonie gepland van de WAMSB wedstrijden. Dat zou buiten plaatsvinden, maar omdat de weersomstandigheden zo slecht zijn is de openingsceremonie naar binnen verplaatst. Om 14:40 arriveert gids Keri om ons op te halen. Samen met buschauffeur Florence, die ons ook de komende dagen rond zal rijden in de gele schoolbus, neemt ze ons mee naar het Stampede terrein.

Om stipt 15:00 uur vertrekt de bus en zetten we koers naar de Saddledome. De rit duurt niet lang en 20 minuten later komen we daar al aan. Wat een stadion! De leden zijn duidelijk onder de indruk en het is een mooie bijkomstigheid dat we nu dus alvast een kijkje in het stadion kunnen en mogen nemen waar we straks gaan deelnemen aan de wedstrijden.

Begeleider Keri haalt de toegangspassen op die we de komende dagen bij ons moeten houden. Voor vertrek hebben we van ieder lid een foto moeten aanleveren en die foto’s zijn gebruikt op de passen. De pas biedt toegang tot het Stampede terrein en het stadion. Ook krijgen we voor vanavond een bon die we kunnen gebruiken om eten en drinken te halen bij de aanwezige foodtrucks.

In het stadion begint om 16:00 uur de openingsceremonie. Deze bestaat voornamelijk uit gesproken woorden. Ook worden alle deelnemende landen opgenoemd, maar Nederland wordt vergeten. Dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren ????. Naast de speeches van diverse mensen zijn er ook een aantal acts, waaronder die van de Elbows, een indianenstam uit de omgeving. Zij zegenen met hun muziek en dansen de Stampede Week. Ook een linedance groep laat zien wat ze in huis hebben. Diverse bezoekers (waaronder onze leden) doen enthousiast mee.


De openingsceremonie staat in het teken van ontmoetingen met elkaar, met leden van andere bands. Uit Calgary, maar ook uit andere landen. Diverse korpsen hebben presentjes bij zich, zoals bijvoorbeeld speldjes. Wij hebben kaarten meegenomen met daarop een groepsfoto en verenigingsinformatie.Naast de openingsceremonie staat vandaag ook een Directorsmeeting op het programma, waarin we meer informatie krijgen over de parade en de wereldkampioenschapen komend weekend. Niet iedereen hoeft daarbij aanwezig te zijn, een afvaardiging van de werkgroep, staff en de drummajor gaan naar de directorsmeeting.

De andere leden bekijken ondertussen het Stampede terrein, wat zich achter de Saddledome bevindt. Een grote kermis, tientallen eettentjes, een enorme loterij met nog veel grotere prijzen (tot een volledig huis aan toe!) en een grote merchandise stand.

Om kwart over 8 ’s avonds moeten we weer verzamelen bij de bus om teruggebracht te worden naar de Kananaskis Hall. De Calgary Stampede Showband staat daar te repeteren en net voor we in de bus stappen gaan we daar nog even kijken. Daarna stappen we in de bus en gaan we terug naar de accommodatie. We bespreken vast de volgende ochtend en halen ter voorbereiding vast de benodigde instrumenten uit de vrachtwagen. Een laatste drankje en dan is het rond 22:30 uur bedtijd. De wekker staat gepland om 4:30 uur, want al om 5:30 uur zullen we door de organisatie opgehaald worden voor de Stampede Parade.

Plaats een reactie