Nog geen reacties

Bloemencorso en taptoe in zonnig Katwijk en Rijnsburg

Zaterdag 8 augustus vond in Rijnsburg de 70e editie van de Flower Parade Rijnsburg plaats. Showband Marum mocht deelnemen aan de streetparade (route Katwijk) en de taptoe die avond in Rijnsburg.

Even voor elf uur vertrok in Marum de bus richting Katwijk, daar waar we iets na half twee aankwamen. Met nog een uur de tijd voor we invoegen in de stoet zitten we even relaxt bij elkaar en maken ons daarna klaar. Omkleden, inspelen en opstellen om in te voegen en de Jong Flora Band af te lossen. Voor ons begint het corso en we gaan van start. Langs de route staat veel publiek en dat doet goed. Het publiek klapt vrolijk mee en is enthousiast. Na ongeveer anderhalf uur zit het er voor ons op en worden we, vlak voor de boulevard van Katwijk, afgelost door DVS.

De parade gaat nog even door, en wij kunnen ons gaan opladen voor de taptoe die avond in Rijnsburg, een paar kilometer verderop. Leden van de Floraband zullen ons straks in auto’s ophalen. Voordat ze er zijn hebben we nog even de tijd en het strand zit slechts een 300 meter verderop. De instrumenten worden op een –redelijk- zandvrij stukje verzamelt en een aantal leden gaan even het strand op. Niet voor lang, een kwartiertje later gaat één van de vlaggen de lucht in. Het teken dat we terug moeten komen omdat de auto’s in de buurt zijn.

Bloemencorso Rijnsburg- route Katwijk 8-8-2015_formaat600

Alle leden stappen in en een kwartiertje later zijn we op de repetitielocatie van de Floraband. Hier hebben we ruim de gelegenheid om wat te eten en ons klaar te maken voor de taptoe die plaatsvindt op het Burgemeester Koomansplein. Een terrein wat eigenlijk iets te smal is voor onze show, maar het lukt goed. Na ons komen nog drie shows en we sluiten af met een gezamenlijke finale. Daarna lopen alle vijf de korpsen achter elkaar aan terug, met het publiek van de taptoe om ons heen. Om de jaarlijkse feestweek Rijnsburg af te sluiten volgt op een afgezet veld een vuurwerkshow georganiseerd.

Na afloop kleden we ons om en gaan we terug naar huis, we hebben nog een reis van ruim twee uur voor de boeg. Even na één uur zijn we terug in Marum en keren de leden huiswaarts.

Voor de leden van de Showband staan er nu nog een aantal optredens op het programma. Op 12 september doet de band mee aan de Versierde Wagen Optocht in Oldemarkt en laten we daar onze show ‘Lost & Found’ zien. De dag erna, zondag 13 september zijn we te zien tijdens het bloemencorso in Lichtenvoorde. 17 oktober vindt in Roden taptoe Roden plaats, als viering ter ere van het 90-jarig bestaan van Muziekvereniging Noordenveld.

Plaats een reactie