Nog geen reacties

Back on the road!

Back on the Road - 1Het zit er weer op. Afgelopen weekend heeft Showband Marum een flink deel van de show ingestudeerd op het traditionele werkweekend. Aan het einde van het weekend kon de band ongeveer tweederde van het programma laten zien aan de vele supporters. ‘Back to Basic’ is flink over de kop gegooid. Bijna geen set (vroeger noemden we dit een showfiguur) is hetzelfde gebleven. En dat om bij het komende WMC zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Gelukkig hebben we nu ook het tweede deel van het verslag kunnen plaatsen! Lees snel verder! Vrijdagavond rond een uur of half acht verzamelden alle leden zich in de Sorghvliethal te Veendam. Helaas mistten we een tweetal zieken, maar dit had niks te maken met het bus-ongelukje van de week ervoor. Dat zat natuurlijk nog wel wat in het hoofd, of bij sommigen in de stijve nek. Veel werd er echter niet over gepraat, het is een soort van afgesloten hoofdstuk.
Vrijdagavond rond een uur of half acht verzamelden alle leden zich in de Sorghvliethal te Veendam. Helaas mistten we een tweetal zieken, maar dit had niks te maken met het bus-ongelukje van de week ervoor. Dat zat natuurlijk nog wel wat in het hoofd, of bij sommigen in de stijve nek. Veel werd er echter niet over gepraat, het is een soort van afgesloten hoofdstuk.
Back on the Road - 2Anyway, de repetitie stond in het teken van het herhalen van de opener en Odyssey. In de voorgaande repetities hebben we al een groot deel van de eerste twee nummers ingestudeerd, maar her en der vergeet iemand wel eens wat. Na twee uurtjes had iedereen de sets weer fris in z’n kop en was het tijd om koers te zetten naar Westdorp.
Want natuurlijk brengen we daar als altijd onze nachten door! Het bier (ahum: er was ook heel veel fris) stond al koud en de vetpan was al warm. De chef frituur was al druk in de weer met zijn eerste frikandellen en ook stond er weer een beste bak ‘smots’ (we denken een mengsel van mayo, curry, ui en heel veel knoflook) klaar. Eerst maar eens een bedje zien te regelen. Iets wat niet echt meeviel. Normaal gesproken zijn er bedden te over. Nu hebben we zoveel meer leden gekregen, dat het puzzelen werd! Welgeteld drie bedden bleven aan het einde over! Een mooi luxeprobleempje dus!
Met een fleurig muziekje, ‘DJ 30 seconds’ in tha house, wordt de eerste repetitie besproken. Anderen zitten een potje te kaarten, terwijl sommige groepjes alvast voorbereidingen treffen voor de feestavond van zaterdag. De meesten lagen echter al vroeg op hun felbevochten bedje, aangezien het de dag erna een pittig dagje beloofde te worden!
Na een kort nachtje rijden we iets na achten in colonne terug naar Veendam. Een pittige repetitie op de rol! Rond het middaguur kunnen we helemaal door de eerste twee nummers heen lopen. De pauze wordt benut voor een ouderwetse ‘Sorghvlietomelet’ of een Bakker Bart. ’s Middags studeren we ook nog de sets van Mother Earth in. Nou ja, op een klein stukje na!
Als het vijf uur is, mogen we weer naar Westdorp om te genieten van het diner. Wat er op het menu staat? Soep, aardappelen, boontjes, een gehaktbal en sla! Ditmaal geen listige ‘wie wil er mayo bij z’n gehaktbal’ truc, maar een heuse verrassing in het toetje. De gelukkige vinder van de haringstaart in de vlaflip mocht een aantal afwassers aanwijzen. En laat nou net onze dirigent, die overigens de hele dag opmerkelijk vrolijk was, die staart vinden. U snapt het al, er staan alleen maar slagwerkers af te wassen!
Ondertussen is het in de vele slaapvertrekken een rukte van belang. Veel secties zijn nog druk bezig met hun ‘feestavond-stukje’. Vier teams (zwaar koper, slagwerk, scherp koper en de guard) strijden om de titel van beste sectie van het jaar. Door middel van spelletjes, aankleding van de eigen hoek en het brengen van een liedje kunnen punten worden verdiend. Thema voor dit jaar was ‘ Ik hou van Holland’, gebaseerd op het gelijknamige tv-programma. Ook de nieuwe leden van de band, dit jaar maar liefst dertien stuks, krijgen dan hun vuurdoop. Tijdens de feestavond worden ze vakkundig ontgroend. Hoewel het wel meevalt hoor, als het bij een nat pak en een hoofd vol meel blijft.
Back on the Road - 4Uiteindelijk gaat het zwaar koper er met de titel van beste sectie vandoor en mogen alle nieuwelingen zich trots lid van Showband Marum noemen. De liedjes waren weer van een hoog niveau en zaten vol met een bepaald soort humor. Oftewel, her en der een plaagstootje naar andere secties. Na het officiele gedeelte van de feestavond, werd het al snel gezellig. ‘ DJ 30 seconds’ zat weer achter de knoppen en de frikandellen smots namen gretig aftrek. Voor de een werd het wat later dan de ander, maar gelukkig stond iedereen zondagochtend weer op tijd bij het ontbijt.
Snel even een broodje naar binnen schuiven, bakje koffie eroverheen en dan naar Veendam om te genieten van het inmiddels befaamde ‘ Erik de Vries-halfuurtje’. We beginnen natuurlijk met een pittig M&M-blok. Daarna zijn we verder gegaan met het afmaken van Mother Earth, zodat we de rest van de dag de eerste drie nummers van de show konden doorlopen met show en muziek. Zo rond 14.00 druppelen de eerste ouders/supporters binnen om de vorderingen te bekijken. Om 16.00 zetten we een punt onder een geslaagd werkweekend. Er is een hoop gebeurd en de komende twee zaterdagrepetities zullen we gebruiken om de laatste 40 sets in te studeren. Begin april kan er dan worden begonnen met het cleanen van de sets en het draaien van routine.
Showband Marum komt eraan en wil vriend en vijand verrassen op het ODSC en het WMC met ‘ Back to Basic’ !

Plaats een reactie