Nog geen reacties

Alkmaar onder de indruk van Back to Basic

In navolging van Oldekerk was ook het publiek in Alkmaar muisstil aan het einde van onze show Back to Basic. En dat belooft nog wat voor de komende indoortaptoes in Leeuwarden en Leek. Afgelopen zaterdag gaf de band een prima optreden weg op een wat lastig te belopen pleintje in Alkmaar. Daar ging in de middag een druk bezochte streetparade aan vooraf. Al met al een mooi, druk en geslaagd optreden.
Bekijk hieronder een opname van de streetparade door het centrum van Alkmaar!
httpvh://www.youtube.com/watch?v=z3iU9xIRPFk
Al rond 10.00 uur zette de Wiebenga Crashbus (jaja, de Würzburg-autobahn-crashbus heeft een nieuw frontje en is helemaal opgelapt) koers naar de stad van de rollende kazen. Het Waagplein, bekend van bijna de grootste toeristische toneelvoorstelling die Nederland rijk is, was even in bezit van muzikanten.
Na een vrij rappe reis, met tussenstops in Joure, Sneek en het midden van de afsluitdijk, worden we gedropt net buiten het centrum. Alkmaar is een klein historisch stadje met kwetsbare kades. Volgens de organisatie waren deze niet bestendig voor een legertje touringcars. Overigens waren ze ook iets te breed. Om een kort verhaal lang te maken, uitvalsbasis voor de hele dag was een buurtcentrum. Prima locatie met genoeg omkleedruimte en een prima bar met goedkope koffie.
Al vrij vroeg in de middag vertrokken de bands richting het nabijgelegen mooie centrum voor een drukke streetparade. Het zonnetje scheen volop en de temperatuur ging dik over de twintig graden. Voor ons een beetje zweten, maar perfect weer voor een dagje Alkmaar. Zo bleek, want langs de kant stond het soms rijen dik. En dat is natuurlijk leuk voor ons als muzikanten!
Na deze streetparade, waarvan de lengte en tijdsduur precies goed was, stond er een korte gezamenlijke repetitie op het programma. Omdat we als tweede korps in de parade liepen was er op het Waagplein nog genoeg tijd voor een drankje en/of broodje. De organisatie had het plan om een nummer samen te spelen en hierop in de finale ook nog te gaan lopen. Dat vraagt om problemen, maar eigenlijk viel het best wel mee en bleef alles redelijk onder elkaar. Na deze korte repetitie konden de deelnemers (naast ons ook Jeugdkorps Pasveer, de Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal, Deltaband Vlissingen en Damiate Haarlem) terug naar het buurthuis voor een lange pauze van bijna drie uur!
Genoeg tijd dus om Alkmaar te verkennen en in alle rust een restaurantje uit te zoeken. Pizzeria’s, Grieken, de McDonalds en andere eetgelegenheden werden overvallen door de muzikanten. Met volle buikjes keerde iedereen rond zessen weer terug bij de uitvalsbasis.
Onder grote belangstelling van medemuzikanten en omstanders hebben we, voordat we naar het Taptoeveld moesten, nog even rustig ingespeeld. Klonk lekker, zo tussen de straatjes! We stonden als laatste geprogrammeerd in de Taptoe. De opmars verliep vanuit het Waaggebouwtje op de markt. Leuk om ook eens vanuit die kant de markt op te lopen.
Het veld was wat scheef en liep af naar achteren. Dat gaf soms wat problemen in het zien van de drummajor. Ook de zijwaartse richtingen waren niet echt optimaal. Dit kwam omdat er in het veld aan de ene kant minder diepte was dan aan de andere. Desondanks stond het programma muzikaal sterk en kwam het geluid prachtig door op het door huizen omringde pleintje. Met als klapstuk dus het einde, waarbij iedereen muisstil was. Zelfs achter onze ruggen. En dat was best bijzonder omdat er tussen het plein ook nog een gracht lag en deze mensen op grote afstand stonden.
Het vooraf ingestudeerde gezamenlijke loopstuk verliep best goed. Heeft toch wel iets, zulke gezamenlijke acts. Heel veel moeite kost het niet om in te studeren, maar het publiek vindt het allemaal prachtig. Na een vrij korte finale, zonder verdere stukken buiten het ‘Wilhelmus’ en ‘Abide with Me’, liepen de deelnemers al spelende terug naar het buurthuis.
Marum vertrok snel weer richting het Groningse land en daar arriveerde de bus, veilig en wel, zo rond kwart voor een.

Plaats een reactie