Nog geen reacties

60 jaar Showband Marum

Vandaag is het 60 jaar geleden dat Showband Marum officieel is opgericht. De komende maanden zullen we dat nog op verschillende manieren gaan vieren, maar vanavond blikken we terug op 60 jaar Showband Marum met diverse groepsfoto’s door de jaren heen.

Op 29 mei 1958 zijn we gestart onder de naam Showband Harmonie Marum als tambour- en lyrakorps. Sinds 1970 zijn we gescheiden van de harmonie en werden we een eigen vereniging met aparte statuten. In 1979 mocht Showband Marum voor eerst optreden in het buitenland, in Leverkusen. Twee jaar later volgde een optreden in Engeland. In de jaren daarop en ook nu reizen we met regelmaat naar België, Duitsland of Frankrijk voor een optreden. Het eerste overzeese optreden staat inmiddels ook op de wensenlijst en er wordt hard gewerkt om volgend jaar deel te kunnen nemen aan de WAMSB wereldkampioenschappen in Calgary (CAN.)

Naast grote muzikale ontwikkelingen -van tambour- en lyrakorps naar showband met volledige fanfarebezetting, vernieuwde slagwerkinstrumenten en een compleet frontensemble, heeft ook de (nu) guardgroep een grote ontwikkeling doorgemaakt. Van twirlpeleton naar moderne colorguard met vlaggen, rifles en sabres.

Ook hebben we mooie resultaten mogen behalen tijdens deelname aan diverse wedstrijden, zoals het ODSC en Wereld Muziek Concours. Zeker wordt door velen ook nog regelmatig herinneringen opgehaald aan 9 mei 1992, de dag waarop met een afstand van 75,2 kilometer het wereldrecord musicerend marslopen werd behaald en Marum een plaats kreeg in het Guinness Book of Records.

Nu zijn we 60 jaar na oprichting en nog steeds aanwezig! We mogen nog steeds optredens verzorgen op de mooiste plekken en het aantal onderdelen van de vereniging is alleen maar gegroeid. Naast de diverse opleidingen hebben we nu ook onze eigen Bigband & Zo, die afgelopen week ook haar eigen feest mocht vieren tijdens haar lustrumconcert.

De komende maanden zullen we nog met regelmaat aandacht schenken aan ons 60-jarig bestaan. Ter ere daarvan zullen we binnenkort onze volledig vernieuwde website presenteren en in september staat een reünie op het programma.

Ben je lid (geweest) van Showband Marum en wil je zeker op de hoogte blijven van onze jubileumactiviteiten? Wordt dan lid van de Facebookgroep 60 jaar Showband Marum! en schrijf je in voor de nieuwsbrief: http://eepurl.com/dumkC5

????| Met dank aan Jan van Houten en alle andere oud-leden die foto’s delen in de facebookgroep ‘Oude Showband Marum foto’s’. Vinden we zeker leuk! Heb je ook beeldmateriaal van ons en wil je dat met ons delen? Plaats het op onze tijdlijn of mail naar [email protected].

Plaats een reactie